“Özgür Pencere, Çocuk Ve Genç Kalem Yarışması”

“Özgür Pencere, Çocuk Ve Genç Kalem Yarışması”
Malatya’dan Ayşe Ece Kayabaş isimli öğrenci, "Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem" yarışmasında yazdığı öykü ile Türkiye ikincisi olduğu bildirildi.

- Malatya’dan Ayşe Ece Kayabaş isimli öğrenci, "Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem" yarışmasında yazdığı öykü ile Türkiye ikincisi olduğu bildirildi.

TED Malatya Koleji tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Liseli Kolejlilerimizden Ayşe Ece Kayabaş, Özgür Pencere Edebiyat ve Sanat Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği; Muzaffer İzgü , Gülten Dayıoğlu, Ayşe Yamaç, Pakize Özcan , Şebnem Sema Tuncel gibi ülkemizin önde gelen önemli yazarlarının jüri üyeliğini yaptığı "Özgür Pencere Çocuk ve Genç Kalem" yarışmasında yazdığı öykü ile Türkiye ikincisi olmuştur.

Okumak, gözlemek, araştırmak, yazmanın temel zenginliğidir. Yazmak ise yetişmekte olan çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe donanımlı hazırlamaktır. Böyle yarışmalar öğrencilerimizin kendilerini ve kabiliyetlerini keşfetme, dillerini geliştirip zenginleştirme yolunda önemli bir teşvik unsurudur. Geleceğin bir hikâye yazarı belki de yeteneğini bu platformlarda fark edip kazandığı ödülü yazarlık hayatının ilk ödülü olarak özel bir yere koyacaktır.

Yarışmanın ödül töreni TED Bursa Kolejinin ev sahipliğinde mayıs ayı içinde Bursa'da gerçekleşecektir. Yüzlerce öykü arasından, kalemi ve ifade güçlülüğü ile öne çıkmayı başaran öğrencimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz” denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.