Özlü Tgrt Haber’de

Özlü Tgrt Haber’de
AK Parti Düzce Milletvekili adayı eski Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü TGRT Haber’de Türkiye’nin son 13 yılda savunma sanayinde geldiği noktayı anlattı.Eski Savunma Sanayi Müsteşar Yardı...

AK Parti Düzce Milletvekili adayı eski Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü TGRT Haber’de Türkiye’nin son 13 yılda savunma sanayinde geldiği noktayı anlattı.

Eski Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı AK Parti Düzce Milletvekili adayı Faruk Özlü, Türkiye’nin Savunma Sanayisinde geldiği noktayı anlatıyor. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Yusuf Ziya Orhan’ın Gündem Analiz programına konuk olarak katılan Faruk Özlü, 2002 ile 2015 yılında yapılan çalışmalarla ilgili yapılanlarla ilgili olarak “ 13 yılda önemli projeler gerçekleşti. 70 kilometre hız yapabilen, 1500 beygir gücünde Altay isimli kendi tankımızı yaptık. Mayına karşı korumalı Kirpi isimli 273 adet araç ürettik. 2 adet Milgem isimli savaş gemisi yapıldı. 6 adet gemi daha yapım aşamasında. İlk insansız hava aracı Anka üretildi. Kendi tasarımımız olan Anka, dünyada yaygın biçimde kullanılan heronlarla aynı seviyededir. Anka, 17 metrelik kanat açıklığı, 30 bin fit irtifa kapasitesi ve 24 saat havada kalarak 200 kilometre menzile sahip olması gibi farklı özelliklere sahiptir. Ayrıca Çaldıran ve Karayel isimli daha küçük kapasiteli insansız hava araçlarını da yapıyoruz” dedi.

Faruk Özlü programda savunmada geleceğe ilişkin neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler aktardı.

Faruk Özlü programın son bölümünde ise Düzce’den bahsetti. Düzcelilerin AK Parti’nin genel politikalarından memnun olduğunu söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.