Öztunç: Cüppe Giyip ‘Halkının Avukatayım’ dedi

Öztunç: Cüppe Giyip ‘Halkının Avukatayım’ dedi
Elbistan Barosunu Ziyaret eden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ali Öztunç Burada Avukat Cüppesi Giyerek Halkın Avukatıyım diyerek Milletvekili Seçildiği zaman Mecliste Halkının Adaletini Temsil edeceklerini Söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş milletvekili adayı Ali Öztunç, Kahramanmaraş’ın AK Parti’ye büyük oranda oy vermesine rağmen hizmet alamadığını savunarak, “ Kahramanmaraş’ı çantada keklik gördükleri için hizmet etmiyorlar” diye konuştu.

MAHİR ÜNAL 4 YILDA NASIL 20 YILIK HİZMET YAPTI GÖSTERSİN

AK Parti’ye hizmetler üzerinden yüklendi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ı da eleştiren Öztunç, “13 yıldır iktidardalar kamyon dolusu oy aldılar ama bir tane bile bakanlık vermediler” şeklinde konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili  Mahir Ünal dün Elbistan İlçesinde Çeşitli ziyaretlerde bulunmuş 4 yılık  Milletvekilliği dönemimde 20 yılık Hizmet yaptım diyor ben Gözlerim gayet çok iyi  görüyor bundan eminim ben Bakıyorum bakıyorum O Hizmetti Göremiyorum nerde bu hizmet acaba Elbistan Kendi İlçesi ortada yollar ortada kapı dere yolunu halen yaptıramadılar Kahramanmaraş’ta ve Elbistan İlçesinde eksikler Çok  ben Sayın Ünal’ın bu açıklamasını gerçekten  Tuhaf karşıladım İnşallah Cumhuriyet Halk Partisin İktidarında bizim Milletvekilliğimizde Kahramanmaraş’ın Tamamı Hizmet Alacak ben Bugün Elbistan İlçesindeki sivil toplum Kuruluşlarını Ziyaret ediyorum gittiğim yerde sorun var bizlere sorunları anlatıyorlar esnaflara gidiyoruz dükkanlar boş kapalı kahvehanelere gidiyoruz dolu bir şekilde herkes işsiz kalmış lütfen artık bir araya gelelim bütün toplumun sorunlarını çözleim diyorum dedi.

HALKININ AVUKATI OLACAĞIM

 Elbistan Barosunu ziyaret ettiğini hatırlatan Öztunç burada Arkadaşlar bizden Cüppe giymemizi istediler bende Cüppeyi giydim hukukçu değilim avukat değilim ama halkının avukatı olacağıma söz veriyorum göreceksiniz Kahramanmaraş Halkının avukatı olarak mecliste görev yapacağım dedi.

Sivil Toplum kuruluşları

CHP’li Öztunç, Elbistan’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret Ederek, partisinin seçim bildirgesinde esnaflara yönelik hazırlanan projeleri anlatarak şahsına ve CHP’ye destek istedi.

CHP Kahramanmaraş milletvekili adayı Ali Öztunç, ziyaretlerine Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nden başladı. Burada başkan Cuma General ile bir süre sohbet eden Öztunç ve beraberindeki heyet, daha sonra Terziler Odası’na geçti. Burada da Terziler Odası Başkanı Abdulkadir Özcan’la görüşen Öztunç, daha sonra Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası ,Şöförler odası ,Maden İş sendikası ,Elbistan Barosu, Mimarlar ve Mühendisler Odası ,Ezacılar Odası, ADD Elbistan Şubesi , Elbistan Marangozlar Odası , Hacı Bektaşî Veli Elbistan Şubesi'ne  geçti.

ziyaretlere ilişkin olarak değerlendirme yapan CHP adayı Ali Öztunç, Elbistan’da esnafın zor durumda olduğuna işaret etti.

‘Esnaf kalkınmazsa toplum kalkınmaz’ diyen Öztunç, “Önce esnafın kalkınması gerekiyor. Toplumu paylaştıracak olan esnaftır. Esnafta para dönmezse topluma para girmez. Bunları sağlamak için de esnafın güçlendirilmesi gerekiyor. Seçim bildirgemizde esnafın ciddi anlamda işine yarayacak olan projeler var. Elbistan’da esnafın en büyük sorunu, bir işyeri açıldığı zaman arkasında aynı sektörde bir işyeri yeniden açılıyor. Kahvehaneler dolu. Esnafa gidiyoruz bir tek dükkan sahibi var. Müşteri de yok. İnsanlar oturuyorlar, kara kara düşünüyorlar. İşsizlik had safhada. Bugün, Elbistan’da ticaret durmuş durumda. Yıllar önce sıcak paranın döndüğü yerleri sayın deselerdi ilçe olarak akla Elbistan gelirdi. Ama şimdi, Elbistan böyle bir sıralamada yok. Sanayi olması gerekiyor. Tarıma çok elverişli topraklarımız var. Tarıma dayalı sanayi gelişebilir” şeklinde konuştu.

Öztunç, “Cumhuriyet Halk Partisi, birinci sıra adayını Elbistan’a verdi. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin de birinci sıra adayı Elbistanlı ama ne kadar Elbistanlı olduğu tartışılır. 13 yıllık AKP iktidarı döneminde Elbistan’a hiçbir hizmet verilmemiş. Buna rağmen Elbistan’da her seçimde iktidar partisine kamyonla oy vermiş. Ama Sayın Cumhurbaşkanı, AKP’nin Genel Başkanı ve Başbakan iken Elbistan’a geldiğinde ‘il olmak istiyoruz’ diyen vatandaşlara ‘ben sizi Sütçü İmam’ın torunlarından ayırmam’ dedi ona rağmen oy aldı. Ben Başbakan’ı saymıyorum. Çünkü o orada başbakancılık oynuyor. Bir başbakanlık vasfı bulunmuyor. Yıldırım Akbulut bile daha nitelikli başbakanlık yapmıştır.

 

Başbakan’ın Elbistan’a bakışı ortada. Elbistanlıya bakışı ortada. Çantada keklik görüyorlar. Biz oraya gitmesek de, bir şey yapmasak da Elbistan, Maraş bize oy verir diye görüyorlar. Öyle olduğu için 13 yıldır iktidardalar kamyon dolusu oy aldılar ama bir tane bile bakanlık vermediler Elbistan’a. İktidar partisinin birinci sıra adayı Elbistanlı olduğunu söylüyor; Grup Başkanvekili. AKP’de ilk on kişi sayın deseler ilk beşe girer belki de. Elbistan-Göksun, Malatya, Nurhak, Ekinözü yolları ortada. Elbistan’ın içindeki yollar ortada. Belediye kendilerinde, belediyenin hizmetleri ortada. Bir Elbistanlı olarak Elbistan adayının desteklenmesini istiyorum. Elbistanlı olarak Elbistanlıların bana sahip çıkmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşlarının başkanları da Öztunç’a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarında başarılar dilediler.

1-887.jpg2-688.jpg3-447.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.