Özürlü Rampa

Özürlü Rampa
Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin bir camiye yaptığı özürlü rampası, caminin restorasyon çalışması sırasında önüne duvar örülünce ortaya ‘özürlü bir rampa’ çıktı. İlkadım ilçesinde bulunan Büyük Cam...

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin bir camiye yaptığı özürlü rampası, caminin restorasyon çalışması sırasında önüne duvar örülünce ortaya ‘özürlü bir rampa’ çıktı.

İlkadım ilçesinde bulunan Büyük Cami’deki özürlü rampası görenleri şaşırtıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Büyük Cami önü çevre düzenlemesi ve yer altı otoparkı 2007 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından toplu açılış töreni ile resmen hizmete açıldı. Düzenleme kapsamında cami avlusuna hem merdivenli yaya yolu hem de özürlü rampası yapıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2008 yılında yaptırılan Büyük Cami onarımında özürlü rampasının önünün duvar örülerek kapatıldığı öğrenildi. 6 yıl önceki cami restorasyonu çalışması sonrası çekilen istinat duvarına vatandaşlar bir anlam veremezken, rampanın kapatılmasıyla özürlülerin araçlarıyla cami avlusuna buradan çıkması engellenmiş oldu. Vatandaşlar kullandıkları rampanın sonunda istinat duvarı ile karşılaşınca demir korkuluklardan atlamayı seçiyor. Engelli vatandaşlar ise atlayamadıkları için çareyi geri dönmekte buluyor.

YILMAZ: “GÖRÜNTÜ GERÇEKTEN ÇOK ABSÜRT”

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Samsun Şube Başkanı Av. Mehmet Yılmaz, “Görüntü gerçekten çok absürt. Neden böyle yapıldığı konusunda bir bilgim yok. Bu duvarın sökülmesi gerektiğine inanıyorum. Bu caminin duvarı eğer tarihi bir duvar değilse bunun yıkılıp, gerçekten bu rampadan engelli arkadaşlarımın camiye ulaşılması temin edilmelidir. Biz hiç bir kişi veya kurumu karşımıza almak, onları kötü duruma düşürmek gibi niyeti olmayan kurum ve kişileriz. Bizim sadece bu şehirde ortak yaşadığımız alanları hepimizin kullanabileceği alanlar haline getirmek gibi bir uğraşımız var. Bunlar gerçekten engelli arkadaşlarımın kalbini kırıyor, çok değersiz hissediyoruz kendimizi. Onun için bizim için bir şey yapacaksanız lütfen bize danışarak yapın” dedi.

Daha öncesinden engelli rampasının açık olduğunu söyleyen cami cemaatinden 74 yaşındaki Kutlu Erler, “Büyük Cami’de tadilat olduğu zaman burası kapatıldı. Vatandaş geliyor buraya duvarla karşılaşıyor. Bu duvarın kaldırılması lazım" şeklinde konuştu.

Engelli rampasının kapalı olmasını vatandaşın bir türlü çözemediğini söyleyen Lütfü Bursa ise sorunun biran önce giderilmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, camide yapılan onarım çalışması sırasında özürlü rampasının önüne duvar örüldüğünü, bununla ilgili Vakıflar ile yazışmalar yaptıkları ancak bir netice alamadıklarını belirtti.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise konuyla ilgili araştırma yapılacağını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.