Pakistan Ordusu 67 Taliban Militanını Öldürdü

Pakistan Ordusu 67 Taliban Militanını Öldürdü
Pakistan ordusu, geçtiğimiz günlerde Peşaver kentinde bulunan bir askeri okula yapılan saldırının ardından düzenlediği askeri operasyonlarda 67 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

- Pakistan ordusu, geçtiğimiz günlerde Peşaver kentinde bulunan bir askeri okula yapılan saldırının ardından düzenlediği askeri operasyonlarda 67 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Pakistan’ın Peşaver kentinde bulunan askeri okula yapılan saldırıda çoğu öğrenci 148 kişi öldürülmüş 100’den fazla kişi de yaralanmıştı. Pakistan ordusu, okul saldırısının ardından ülkenin bir çok bölgesinde Talibana yönelik saldırılar düzenledi. Yetkililer, ülkenin kuzeybatısında pusuya yatarak 32 Taliban militanını öldürdüklerini bildirdi. Pakistanlı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Pakistanlı askeri birlikler tarafından ülkenin Afganistan sınırındaki Hayber bölgesinde bulunan Tirah vadisine doğru hareket ettikleri belirlenen militanların öldürüldüğü kaydedildi. Saldırıda 3 Pakistanlı askerin de yaralandığı ifade edildi.

Öte yandan, ülkenin Hayber bölgesine gerçekleştirilen hava saldırısında 27, ülkenin güneybatısındaki Balochistan bölgesinde ise 8 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.