Papa Francis Anıtkabir'de

Papa Francis Anıtkabirde
Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'in Ankara'da ziyaretinin ilk durağı Anıtkabir oldu.

- Katolik aleminin ruhani lideri Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis'in Ankara'da ziyaretinin ilk durağı Anıtkabir oldu.

Papa Francis ve beraberindeki heyet, Anıtkabir ziyaretinde üzerinde "Pope Franciscus" yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenkle Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakan Papa Francis, daha sonra dua etti. Ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. Papa ve beraberindekiler Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Papa Francis, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Papa, Özel Deftere şunları yazdı:

"İki kıta arasında köprü olan Türkiye'ye en derin saygılarımı sunuyorum. Ama Türkiye sadece bir geçiş değil her etniğe, dine ve kültüre mensup iyi niyetli kadın ve erkekler için diyalog ve birlikte yaşamın yolu olsun."

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni de gezen Papa Francis'e Anıtkabir ziyareti sırasında görevli bir subay tarafından tören ve Büyük Önder'in ebedi istirahatgahı hakkında bilgi verildi. Papa Francis'e Anıtkabir ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri eşlik etti.

Papa'nın Ankara ziyareti dolayısıyla Ankara Emniyeti de yoğun güvenlik önlemi aldı. Papa Francis'in ziyareti öncesi Anıtkabir'e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı Anıtkabir çevresinde polis dedektör köpekleri de bomba araması yaptı. Ankara polisi ve Anıtkabir Komutanlığı yetkilileri, Anıtkabir çevresinde kuş uçurtmadı.

Papa Francis, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti.

Papa olmadan önceki adı Jorge Mario Bergoglio olan Papa Francis, taşıdığı "papa" ünvanıyla dünya çapında 1,2 milyar üyesi bulunan Katolik Kilisesi'nin en büyük ruhani lideri, aynı zamanda Avrupa'nın en küçük ülkesi Vatikan'ın devlet başkanı. 13 Mart 2013 tarihinde 115 kardinal arasından "266. papa" olarak seçilen Francis, Latin Amerika doğumlu. Papa Francis, aynı zamanda Amerika'dan ve Güney Yarımküre'den seçilen ilk papa. İtalyan kökenli olan Papa Francis'in hem Arjantin, hem İtalyan hem de Vatikan vatandaşlığı bulunuyor.

PAPA FRANCİS ANITKABİR'DE

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.