Papen Mustafa’dan Derbi Yorumu

Papen Mustafa’dan Derbi Yorumu
Galatasaray’ın eski futbolcularından Mustafa Kocabey, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin eşit güçlerin mücadelesine sahne olacağını ve maçın beraberlikle sonuçlanacağını söyledi.Sa...

Galatasaray’ın eski futbolcularından Mustafa Kocabey, hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin eşit güçlerin mücadelesine sahne olacağını ve maçın beraberlikle sonuçlanacağını söyledi.

Sarı-kırmızılı ekibin Papen Mustafa lakaplı eski futbolcularından Mustafa Kocabey, ligin 23. haftasında oynanacak derbi mücadelesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın gözünün bu maçta olduğuna dikkat çeken Kocabey, “Bu maçların havasını ben çok yaşadım. Konsantrasyonu yüksek olan maçlar. Başka bir lig maçı değil. Ezeli rekabetin üst düzey olduğu bir maç. Maçtan önce çok formda bir Galatasaray ve bir o kadar da formsuz giden Fenerbahçe var. Derbi maçları denk güçlerin olduğu maçlardır. Maç benim nazarımda beraberlik olarak görülüyor. Fenerbahçe’nin golcüleri çok formsuz. Geçen yıl Sneijder’in gol atacağını bilmiştim. Bu maçta da ben Sneijder’a çok güveniyorum” dedi.

“TAHAMMÜLSÜZLÜK YAPTILAR”

Galatasaray’ın 15-16 senedir Fenerbahçe’nin sahasında galip gelemediğini hatırlatan Kocabey, “Yenemiyor ama yenilmiyor da. Galatasaray takımı orada kupa kaldırdı. Bu Fenerbahçe taraftarı için daha acı bir durum. Şampiyonluğu kutlarken elektrikleri kesmişlerdi. Polis arabalarını ters çevirmişlerdi. Bu bir tahammülsüzlüktür” diye konuştu.

“FANATİZM TÜRKİYE’DEN KALKSIN”

Derbilerde skorların önüne cinayetlerin ve kavgaların geçtiğine dikkat çeken Mustafa Kocabey, “Artık bunları konuşmak istemiyoruz. Derbi maçlarda sonra cinayetlerin, kavgaların konuşulması çok saçma geliyor. Sağduyu çağrısında bulunmak istiyorum. Oyuncular saha içinde gerginlik yaşıyor ama maçtan sonra evlerine gidip, sohbet ediyor. Fanatizm artık Türkiye’den kalksın” diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın altyapısında yetişen Mustafa Kocabey, 1992-1993 sezonunda dönemin teknik direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından A takıma alındı. O dönem Fransızların ünlü golcüsü olan Jean-Pierre Papin’e benzetilen Kocabey, “Papen Mustafa” lakabını aldı. Kocabey, A takımdaki ilk maçını 12 Eylül 1992’de Ali Sami Yen Stadyumu’nda Aydınspor’a karşı oynadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.