Para Cezası Alınca Aynı Hataya Düşmedi

Para Cezası Alınca Aynı Hataya Düşmedi
Zonguldak’ta yaşayan Selami Akgün, yere çöp atarken jandarmaya suçüstü yakalandı. Çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 31 TL idari para cezası alan genç, artık yerde gördüğü küçük bir çöpü bile topluyor. K...

Zonguldak’ta yaşayan Selami Akgün, yere çöp atarken jandarmaya suçüstü yakalandı. Çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 31 TL idari para cezası alan genç, artık yerde gördüğü küçük bir çöpü bile topluyor.

Karaman beldesine bağlı Kesercioğlu mahallesinde ikamet eden 28 yaşındaki Selami Akgün, ilginç bir cezayla karşılaştı. Arkadaşına ait araçla Zonguldak’tan köyüne giden Akgün, Elvanpazarcık beldesi yol ayrımında içtiği kolanın tenekesini aracın camından dışarıya fırlattı. Bu sırada aracın arkasında bulunan jandarma ekipleri gencin kutuyu dışarıya attığını görünce aracı durdurdu. Selami Akgün’e kola kutusunu yol kenarına attığını hatırlatan jandarma ekipleri, genç adama çevreyi kirlettiği gerekçesiyle 31 TL idari yaptırım cezası uyguladı. Cezayı görünce şaşkına dönen genç, yaşadığı olayın kendisine ders olduğunu söyledi. Ceza aldığı günden sonra çevreye sahip çıkan Selami Akgün, yerde izmarit görse topladığını söyledi.

ERKEN ÖDERSE 20 TL

15 gün içerisinde ödemesi halinde cezanın 20 TL’ye düşeceğini hatırlatan Selami Akgün, vatandaşlara da çevreyi kirletmemeleri konusunda çağrıda bulundu. Yaşadıklarını anlatan Akgün, “O gün arkadaşımın aracıyla Zonguldak istikametinden geliyordum. Elimde kola kutusu vardı. Bir anlık hareketle kolayı aracın camından yol kenarına attım. Jandarma arkamdan geliyormuş. Aracı durdurdular. Bana ‘Çevreyi kirlettiniz’ dedi. Ben de inkar edemedim. Bana 31 TL para cezası yazdılar” dedi.

“O GÜNDEN BERİ ÇEVRECİYİM”

Çevreye olan duyarlılığının; aldığı cezadan sonra arttığını ifade eden Akgün, “O günden önce çevreci değildim ama şimdi yere izmarit bile atmıyorum. Benim başıma gelen herkesin başına gelebilir. Sadece ceza yememek için değil çevre konusunda tutarlı olmaları lazım. Ben ceza yedim, herkes yemesin” diye konuştu.

KAÇAK OCAK HAYATINI KARARTTI

Yılın belirli aylarında Ege Bölgesi’ne garsonluk yapmaya giden Selami Akgün, 2011 yılında çalıştığı kaçak maden ocağında iş kazası geçirdi. Yaşadığı ilginç olayla birlikte hayat hikayesini anlatan Selami Akgün, ayağındaki platin sebebiyle çalışamaz hale geldi.

Yaşadığı iş kazasıda patronlarının ricası üzerine şikayetçi olmadığını söyleyen Akgün, “2011 yılında kaçak ocakta çalışırken iş kazası geçirdim. Bana ‘Şikayetçi olma, biz sana bakarız’ dediler. Her zaman yanımda olduklarını söylediler. Olaydan iki gün sonra ameliyat oldum. Ayağıma platin taktılar. 15 gün sonra taburcu olup evime geldim. Şu an iki sene oldu. Hâla gelip evimin kapısını dahi açmadılar. Madencilik yaparak geçimimi sağlıyordum. O olay başıma gelmeseydi maden ocağında çalışırdım. Madende artık çalışamıyorum” diye konuştu.

Akgün, şimdilerde ailesine yardım ederek yaşamını sürdürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.