Paralel Yapıya Yönelik Düzenlenen Operasyon Kapsamında 17 Polis Tutulanırken 12 Şüpheli Polis Serbest Bırakıldı

Paralel Yapıya Yönelik Düzenlenen Operasyon Kapsamında 17 Polis Tutulanırken 12 Şüpheli Polis Serbest Bırakıldı
‘Paralel Yapı’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 29 şüpheli polisten 17’si tutuklanırken, 12 şüpheli polis serbest bırakıldı. Polislerin avukatları ve Cumhuriyet Halk Part...

‘Paralel Yapı’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 29 şüpheli polisten 17’si tutuklanırken, 12 şüpheli polis serbest bırakıldı. Polislerin avukatları ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Talan adliye çıkışında basına açıklamada bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada ‘Paralel Yapı’ya yönelik düzenlenen operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 29 şüpheli polisten aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu 17 polis tutuklanırken, 12 şüpheli polis serbest bırakıldı. Karar çıktıktan sonra tutuklu polislerin avukatları ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Talan adliye çıkışında bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.

Avukat Nejdet Solmazgil, " 5 Sulh Ceza Hakimliği’nin vermiş olduğu karar neticesinde müvekkillerimizden Yunus Memiş, Veysel Barlas, Tunahan Tunçay, Talip yıldırım, Sait Gök, Ramazan Haktan Helvacı, Ramazan Bal, Polat Kongur, Metin Güneş, Mehmet Akif Sakarya, Mahir Çakallı, İsmail Erçelik, Ayhan Arkanoğlu, Ahmet Kalender, Ahmet Üzümcü ile Nazmi Ardıç ve Ali Kavlak tutuklanmış, geri kalan 12 müvekkil ise serbest bırakılmıştır. " dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Karar tutanağında sahtecilik suçu işlendiğini iddia ederek, “Elimdeki belgede, kararın Saat 09.00’da kararın güya verileceğini bildiriyor. Halbuki burada bulunan avukat meslektaşlarımız saat 22.30 sıralarında halen bu duruşmanın başlamadığı, ancak mahkeme kaleminde bu kararın yazıldığı ve o kararın yazıldığı mahkeme kaleminde iki tane koruma görevlisi polislerin huzurunda bunun yapıldığı, bu kararın normal koşullarda kürsüde yazılması gerektiğini avukat arkadaşlar söylediği halde maalesef yargıç " Ben geleceğim kararı orada tefhim edeceğim" dedi. Ancak karar burada saat 21.00’da geçildi deniyor. Ancak saat 21.00’da değil, 22.30’da yukarıda yani 5. Sulh Ceza mahkemesinin kaleminde tutanak tutuldu. Bu tutanakta bir sahtecilik suçu işlenmiş durumda " dedi.

Hükümete yönelik darbe enflasyonu gibi suç yaratıldığını belirten Tanal, "Polisler, hükümete karşı darbe teşebbüsünden yargılanıyorlar. Hükümete karşı bir darbe teşebbüsünün bir namusu bir haysiyeti var. Öyle her önüne gelen bu hükümeti nasıl deviriyor? Nasıl darbe yapıyor? Bu güne kadar Türk Ceza Kanununda hükümete karşı darbe 1923 yılından 2015 yılına kadar, 2014’ten 2015’e kadar yani 17-25 Aralık operasyonu, Ergenekon, Balyoz davası, KCK davası... Yani son 3 yılda hükümete darbeyle o kadar insanlar gelişi güzel suçlanıyor ki. Yani burada hükümete yönelik adeta bir darbe enflasyonu gibi bir suç yaratılıtıyor" dedi.

Tutuklanan 17 polis daha sonra Silivri Ceza İnfaz Kurumu’na götürüldü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.