’Paralel Yapı’yla İlişkili Olduğu İddia Edilen Kurumlarına Operasyon

’Paralel Yapı’yla İlişkili Olduğu İddia Edilen Kurumlarına Operasyon
Düzce’de yürütülen bir soruşturma kapsamında ’paralel yapı’yla bağlantısı olduğu ileri sürülen bazı eğitim kurumlarına baskın düzenlendi.Söz konusu eğitim kurumlarına sabah saatlerinde gelen polis eki...

Düzce’de yürütülen bir soruşturma kapsamında ’paralel yapı’yla bağlantısı olduğu ileri sürülen bazı eğitim kurumlarına baskın düzenlendi.

Söz konusu eğitim kurumlarına sabah saatlerinde gelen polis ekipleri, binalarda ve yönetim odalarında arama yapıyor. Kurumun Avukatı Teoman Yaman, yapılan aramalar ile ilgili yaptığı açıklamada, “Eda Eğitim Dershanecilik ve eğitim kurumlarına polis ve Valilik oluru ile geldiğini söyleyen memurlar tarafından bir işlem yapılmakta. Yapılan işlemlerin hepsi hukuka aykırı. Özellikle emniyetin yaptığı arama Sulh Ceza Mahkemesi’nin bir kararına dayanmakta. Hukuka aykırı verilmiş bir karar delilleri bulunmadığı iddialarla yok paralel yapı, yok vergi kaçakçılığı gibi iddialar dosyada inşallah belgeleri vardır. Bu iddialarla arama kararı alınmış ve yaklaşık 7-8 tane müvekkil şirketimize ait kurumlarda aramalar ve denetlemeler yapılıyor. Özellikle arama kararı gizlilik var diye bize verilmedi. Yine denetleme yapan zabıta, itfaiye, sağlık, SGK, Vergi dairesinden gelen görevliler Valilik oluru ile geldiklerini söylüyorlar. Ancak buna ilişkin bir görevlendirme yazıları olması gerekiyor bunu da bize vermediler. Dolayısıyla hukuka aykırı bir emri uyguluyorlar. Biz de bunla ilgili tutanak tuttuk. Burası eğitim veren bir kurum. Milli eğitim müfettişleri tarafından her zaman denetlenmekte ve her zamanda denetime açık. Fakat baskın yapar gibi birçok kurum beraber gelince zaten denetlemede yapamıyorlar. Herhangi bir eksikliğimiz yok yasal haklarımızı kullanacağız” dedi.

YÜRÜTÜLEN BİR SORUŞTURMA KAPSAMINDA DÜZCE SULH CEZA HAKİMLİĞİ’NİN KARARI DOĞRULTUSUNDA, DÜZCE’DE 'CEMAAT' BAĞLANTISI OLAN EĞİTİM KURUMLARINA BASKIN DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.