Paris’te ölenler anıldı

Paris’te ölenler anıldı
Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da farklı noktalara düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi bugün düzenlenen törenle anıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 13 Kasım'da farklı noktalara düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 130 kişi bugün düzenlenen törenle anıldı. Törene Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da katıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te farklı noktalara 13 Kasım'da düzenlenen kanlı terör saldırılarında hayatını kaybeden 130 kişi bugün anıldı. Les Invalides'te düzenlenen törene Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakanı Manuel Valls, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un yanı sıra çok sayıda devlet adamı, yönetici ve saldırıda hayatını kaybedenlerin akrabalarının yer aldığı yaklaşık bin kişi katıldı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının ekrana yansıtıldığı tören sırasında isimleri ve yaşları okunurken bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Ses sanatçılarının da hayatını kaybeden 130 kişi anısına performans sergilediği törende saldırılarda hayatını kaybedenler yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise, törende gerçekleştirdiği konuşmasında, Fransa'nın IŞİD'i yok etmek için her şeyi yapacağını söyleyerek, "Fransa, çocuklarını korumak için acımasızca operasyon gerçekleştirecek" dedi. Hollande konser salonu, stadyumun da hedef alındığı saldırılara daha fazla konser, sportif faaliyetler gerçekleştirerek cevap vereceğini bildirdi. 130 kaderin çalındığını sözlerine ekleyen Hollande, 130 kişinin kahkahasının bir daha duyulamayacağını ifade etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.