Parkmatik Uygulaması Yeniden Başlıyor

Parkmatik Uygulaması Yeniden Başlıyor
Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaklaşık 4 yıl önce hayata geçirilen parkmatik sistemi, saatliği 1,5 liraya yükseltilerek yeniden başlıyor.

  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan AKBEL A.Ş.  tarafından işletilecek parkmatik sisteminin uygulanacağı caddelerdeki levha yerleştirme çalışmalarının ardından başlayacak. Yaklaşık 30 kişinin istihdam edileceği yeni sistemde park ücretini ödemeyenlerin araç plakasına ceza yazılması da gündemde olacak. Yeni sistemde parklardan ilk 10 dakika ücret almama ve Pazar günleri de ücretsiz uygulaması devam edecek.

  2011 yılında başladığından beri ilçe merkezindeki trafik ve park sorunun çözümü noktasında büyük katkı sunan parkmatik sistemi, Elbistan’da 2015 yılı başından beri uygulanmıyor. Elbistan’da parkmatik sistemini yeniden faal hale getirmek için çalışma yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, sistemin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan AKBEL A.Ş. tarafından işletilmesi kararını aldı. Gerekli altyapının hazırlanması ve cihaz alımlarının gerçekleştirilmesinin ardından başlayacak uygulama ile yaklaşık 5 aydır şehir merkezinde yaşanan ikinci sıra parkların ve trafik yoğunluğunun önüne geçilecek.

  Konu ile ilgili olarak bilgi aktaran AKBEL A.Ş. Genel Müdürü Muhammet Tanrıverdi, bugün itibariyle parkmatik uygulamasının olduğu caddelerde levha yerleştirme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

  Parkmatikte görev yapacak personel ve elektronik cihaz alımlarının tamamlandığını kaydeden Tanrıverdi: “Elbistan’da parkmatik sistemini Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan AKBEL A.Ş. işletecek. Gerekli altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık 30 personelle 450 araçlık bir kapasiteye hizmet vereceğiz. Uygulamaya başlamak için caddelerde levha çalışması yapmamız gerekiyor. Ekiplerimiz bugün itibariyle bu çalışmaya başlayacak. Birkaç gün içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Ardından da parkmatik ekibimiz caddelerde olacak” dedi.

  Parkmatikin saatlik ücretinin 1,5 lira olacağını kaydeden Tanrıverdi, “Parkmatik sistemimiz, son teknoloji ürünü cihazlarla sürdürülecek. Cihazlarımızın internet bağlantısı bulunacak. Belirtilen caddelerde ilk 10 dakikadan ücret alınmayacak. Ayrıca Pazar günleri de park ücretsiz olacak. Parkmatik uygulanan caddelerde araçlarını park etmek isteyen vatandaşlarımız saatlik 1,5 lira ücret ödeyecek. Dulkadiroğlu, Hamza Akbaş, Ahmet Karacabey, Malatya, Emniyet, Ulu Cami, Gazi Mustafa Kemal ve Battalgazi Caddeleri ile İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı ve Hulusi Efendi Bulvarı’nda parkmatik sistemi uygulanacak” şeklinde konuştu.

  Uygulamanın yeniden başlamasıyla birlikte tek yön haline getirilen Ahmet Karacabey, Emniyet, Dulkadiroğlu ve Hamza Akbaş Caddeleri ile Hulusi Efendi Bulvarı ile İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda trafik sıkışıklığının ve yoğunluğunun önemli ölçüde azalacağı düşünülüyor.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.