Pasinler’de Sodes Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı

Pasinler’de Sodes Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı
Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Pasinler’de 2015 SODES uygulamaları usul ve esasları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafı...

Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Pasinler’de 2015 SODES uygulamaları usul ve esasları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından Pasinler, Köprüköy ve Horasan ilçeleri için Pasinler kültür sitesinde 2015 SODES uygulamaları usul ve esasları hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Üç ilçenin katılımıyla gerçekleşen bilgilendirme toplantısına katılım büyük oldu.

Programda ev sahipliğini yapan Pasinler Kaymakamı Ali Ada yaptığı konuşmada böyle bir tanıtım toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, tanıtım toplantısına katılan bütün davetlilere katılımlarından dolayı, Erzurum Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından ilçelerinde böyle bir program düzenledikleri içinde ayrıca teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Valilik Proje Koordinatörü İlhami Atasever, beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan SODES 2015 yılı uygulamalarının başladığını, programının başvuru sürecinin 13 Mart 15 Nisan tarihleri arasında yapılacağını belirtti. Atasever, “Proje teklifleri internet sitemizden erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla, 13 Mart-15 Nisan 2015 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere, 15 Mayıs 2015 tarihine kadar ise Valilik Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra valilikler tarafından Bakanlığa gönderilecektir" dedi.

Toplantıda sunum şeklinde geniş bilgilendirme yapan İlhami Atasever, SODES kapsamında, sosyal içerme projeleri, istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projelerinin desteklendiğini, SODES kapsamında sunulacak projelerin süresi en fazla 12 ay olduğunu kaydetti. SODES destek tutarının bütçe büyüklüğünün alt sınırı 100 bin, üst sınırının ise 500 bin lira olduğunu vurgulayan Atasever, desteklenecek proje türleri, başvuru yapabilecek kuruluşlar, projelerin süreleri ve bütçe büyüklüğü, desteklenecek projelerin seçimi, ödeneklerin aktarılması, proje harcamaları, projelerde yıl içerisinde yapılabilecek değişiklikler, projelerin izlenmesi ve denetlenmesi konuların etraflıca bilgi verdi.

Bilgilendirme Toplantısına Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Horasan Kaymakamı Doğan Dinç, Köprüköy Kaymakamı Muhammet Ali Çatalbaş, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, ilçelerin kamu kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ERZURUM VALİLİĞİ PROJE KOORDİNASYON MERKEZİ TARAFINDAN PASİNLER’DE 2015 SODES UYGULAMALARI USUL VE ESASLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.