Patlamanın yaşandığı bölgede hayat normale döndü

Patlamanın yaşandığı bölgede hayat normale döndü
Bayrampaşa'daki bombalı saldırının ardından olay yerinde başlatılan incelemeler tamamlandı.

Bayrampaşa'daki bombalı saldırının ardından olay yerinde başlatılan incelemeler tamamlandı. Çalışmalar dolayısıyla yaşanan trafik yoğunluğu normale dönerken metro seferleri de başladı.

Bayrampaşa Kadife Kavşağı'ndaki patlamanın ardından Bomba İmha ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerine bağlı uzman ekiplerin bölgedeki incelemeleri tamamlandı. 17.15'te patlamanın gerçekleştiği Kadife kavşağındaki incelemeler, yaklaşık 5 saat süren çalışmaların ardından tamamlandı.

Bomba İmha ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından toplanan deliller, patlayıcının kesin türünün belirlenmesi için incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğüne götürüldü. Polis, patlayıcının, El Yapımı Patlayıcı (EYP) bir bomba düzeneği olduğu ihtimali üzerinde duruyor.

Öte yandan Kadife Kavşağı'nda Çevik Kuvvet polis otosunun geçtiği esnada patlama meydana geldiği öğrenildi. Şans eseri meydana gelen patlamada polis aracı ufak hasar alırken polislerden ölen ya da yaralanan olmadı.

Patlama nedeniyle hasar gören bariyerlerin de İBB ekipleri tarafından tamir çalışmaları sürüyor. Hasarlı araçların kaldırılmasının ve delil toplama çalışmalarının tamamlanmasının ardından TEM otoyolunda oluşan trafik de kontrollü olarak normale döndü, metro seferleri yeniden başladı.

YARALI VATANDAŞ TABURCU EDİLDİ

Patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olayda hafif yaralanarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne başvuran ve ayakta tedavi edilen Ramazan Yap ile taksici Tayfun Yener de yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Taksici Yener'in daha sonra ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine gittiği öğrenildi.

Patlamanın yaşandığı bölgede hayat normale döndü

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.