Patnos’ta Yöresel El Sanatları Sergisi

Patnos’ta Yöresel El Sanatları Sergisi
Ağrı’nın Patnos Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde devam eden el sanatları ve makine nakış kurslarına katılan kursiyerler, yıl boyunca hazırladıkları eserlerini sergilemeye başladı.Patnos Halk E...

Ağrı’nın Patnos Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde devam eden el sanatları ve makine nakış kurslarına katılan kursiyerler, yıl boyunca hazırladıkları eserlerini sergilemeye başladı.

Patnos Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen serginin açılışı İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Fikret Ayaz ve Yakup Taşdemir, İlçe Müftüsü Murat Durdu tarafından yapıldı. El sanatları ve makine nakış kursunda yapılan eserlerin yer aldığı sergide, bu dönem mezun olan kadınların hazırladığı resim, mefruşat, ahşap boyama, iğne oyası, makine nakışı, ev dekorasyonu, ebru ve kasnakta tığ boncuk gibi birçok eser sergilendi. Patnos Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Akbay, sürdürülen kurslarla kadınların tüm dünyanın hayranlıkla izlediği Türk el sanatlarının en nadide örneklerini ortaya çıkardıklarını belirterek, "Kursiyerlerimiz her geçen yıl daha güzel eserler sunuyor. Burada emeği geçen kursiyerlerimizi, öğretmenlerimizi kutluyorum, şükranlarımı sunuyorum. Kurumumuzun yaptığı bu etkinliklerin daha da güzelleşmesi için elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz. Kurs alan ev hanımlarının sayısı arttıkça bu ilçe daha da gelişecektir" dedi.

AĞRI'NIN PATNOS HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE DEVAM EDEN EL SANATLARI VE MAKİNE NAKIŞ KURSLARINA KATILAN KURSİYERLER, YIL BOYUNCA HAZIRLADIKLARI ESERLERİNİ SERGİLEMEYE BAŞLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.