Paü Dünya Sıralamasında Beşinci

Paü Dünya Sıralamasında Beşinci
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), bu ay açıklanan Dünya Üniversiteler Webometrics sıralamasına göre 165 üniversite içerisinde beşinci, dünyadaki 21 bin üniversite arasında da 740'inci sırada yer aldı.

- Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), bu ay açıklanan Dünya Üniversiteler Webometrics sıralamasına göre 165 üniversite içerisinde beşinci, dünyadaki 21 bin üniversite arasında da 740'inci sırada yer aldı.

İspanya’da Ulusal Araştırma Konseyi (CSIC) isimli bağımsız araştırma şirketine bağlı olarak faaliyet gösteren "CybermetricsLab" tarafından bu ay açıklanan "Dünya Üniversiteler Webometrics" sıralamasına göre Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) değerlendirmeye alınan 165 üniversite içerisinde beşinci, dünyadaki 21 bin üniversite arasında da 740'nci sırada yer aldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi’nin dünya üniversitesi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Saygın ve kabul gören bir bağımsız değerlendirme kuruluşu tarafından yapılan bu değerlendirmede Türkiye’deki üniversiteler arasında beşinci, dünyadaki üniversiteler arasında da 740. gösterilmek gurur verici." Rektör Bağcı, mevcut sıralama görünürlük ve etkinlik kategorileri dikkate alındığında; Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk beşte olmanın gurur verici olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye’de kendini en iyi anlatan, toplum ve sanayi ile iç içe kol kola yürüyen, bilimsel ve teknolojik araştırma yapıp sonuçlarını en etkin bir biçimde paylaşmaya çalışan bir yapımız var. Bütün bunlar aslında yoğun olarak yaptığımız ve gerçekleştirdiğimiz bilimsel teknolojik, kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarımızın sonuçlarının tescil edilmesinden başka bir şey değil. Ancak bunlarla yetinmeyeceğiz. Pamukkale Üniversitesi olarak hedefimiz ülke içindeki saygın tüm kategorilerde ön sıralarda, dünyada ise ilk 500 içerisine girmektir."

Türkiye’de birinciliği İstanbul Üniversitesi, ikinciliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi, üçüncülüğü İstanbul Teknik Üniversitesi, dördüncülüğü ise Ankara Üniversitesi elde etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.