Pazaryeri’nde Trafik Eğitim Pisti Açılışı

Pazaryeri’nde Trafik Eğitim Pisti Açılışı
Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verilmek üzere planlanan trafik eğitim pisti ve oyun parkı, törenle hizmete açıldı.Pazaryeri Anaokulu’nda gerçe...

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verilmek üzere planlanan trafik eğitim pisti ve oyun parkı, törenle hizmete açıldı.

Pazaryeri Anaokulu’nda gerçekleştirilen açılışta konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, yatırımcı kuruluş tarafından trafik eğitim pistinin yapılmasının sosyal sorumluluk projesinin göstergesi olduğunu söyledi. Trafik konusunun önemli bir konu ve can alıcı hususlar arasında yer aldığını ifade eden Vali Nayir, şunları kaydetti:

"İstatistiklere bakıldığında her gün yaklaşık 10 canımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Trafik önemli ve eğitimi gerektiren bir konudur. Anaokulu çağında trafik kültürünü verebilirsek trafikteki can kayıplarını aza indirmemiz mümkün olacak. Buradaki çalışmada devlet, yerel yönetim, sivil toplum ve girişimciler işin içerisinde. Birlikte iş yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Kaymakam Vekili Kadir Apaydın da eğitim uzun süreçli bir yatırım olduğunu ve emeklerinin sonradan alındığını ifade etti.

Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ise, okul aile birliğinin talebi üzerine "Okullar Hayat Plsun" projesi kapsamında okulun bahçesine oyun parkı yaptıklarını vurgulayarak, birlikteliğin hem devlet hem de millet olarak devam edeceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Nayir, trafik eğitim pistinin yapımında destekte bulunan yatırımcı kuruluşa plaket verdi. Vali Nayir ve beraberindekiler, çocuk trafik eğitim pistinin ve oyun parkının açılışını gerçekleştirdi. Çocuklar, trafik eğitim pistinde, trafik kurallarına uyarak, gösteri yaptı.

Açılışa, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İnhisar Kaymakamı Hakan Keskin ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

VALİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.