Pedallara Karesi İçin Basıldı

Pedallara Karesi İçin Basıldı
Takım Elbise İle Bisiklete Binme kampanyası başlatan Karesi Belediyesi, bu kez "15. Geleneksel Karesi Adnan Menderes Bisiklet Yarışları"nı da üstlenerek, iki gün sürecek bisiklet yarışlarına start ver...

Takım Elbise İle Bisiklete Binme kampanyası başlatan Karesi Belediyesi, bu kez "15. Geleneksel Karesi Adnan Menderes Bisiklet Yarışları"nı da üstlenerek, iki gün sürecek bisiklet yarışlarına start verdi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Bisiklet yollarını da yaparak, desteklerimiz devam edecek" dedi.

Karesi Belediyesi, halkın kaliteli zaman geçirmesi için ilçede düzenlediği sosyal aktivitelere bisiklet yarışlarını da ekledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Karesi Spor ve Adnan Menderes Mahallesi Muhtarlığı tarafından Karesi İlçesi’nde düzenlenen "15. Geleneksel Karesi Adnan Menderes Bisiklet Yarışları", ’Yol Yarışı’ kategorisi ile bugün başladı. Konya Torku Şeker Spor, Sakarya Arifiye Gençlik Merkezi, Kocaeli Gençlik Merkezi, Kocaeli Brisaspor, Bolu Gençlik Merkezi, Kapadokya Spor Kulübü, Karesi Spor Kulüplerini temsil eden 40 sporcu bugün sabah Tren Garı önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un damalı bayrağı kaldırmasıyla start aldı. Tren Garı önünden pedal çevirmeye başlayan sporcular, Susurluk Outlet’den dönüş yapıp, Karesi İlçesi’ndeki Milli Kuvvetler Caddesi üzerinde 70 kilometrelik parkuru tamamlayıp finiş çizgisini geçti.

Yarışmada Konya Torku Şeker Spor Kulübü’nden Batuhan Özgür 1’inci, Emre Torun 2’nci, Kapadokya Spor Kulübü’nden Tayyip Uz 3’üncü oldu. Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda düzenlenen kupa töreninde yarışmada 1. olan Batuhan Özgür’e kupasını ve madalyasını Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 2. olan Emre Torun’a kupasını ve madalyasını Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, 3. olan Tayyip Uz’a kupasını ve madalyasını Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz verdi. Ayrıca yarışmada 1.,2. ve 3. olan sporculara para ödülü de verildi.

"BİSİKLET SEVDALILARINA DESTEK OLACAĞIZ"

Yarışlara start veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bisikletçilere desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bütün sivil toplum örgütlerinin harekete geçirdiklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da, "Bisiklet yarışlarında olduğu gibi tüm etkinliklerimize enerji veriyoruz. Balıkesir’de daha önce Atatürk Stadyumu’nun içerisinde velodrom vardı. 1980’li yıllarda devlet memurlarının çoğu iş yerlerine bisikletle gidip gelirdi. Balıkesirlilerin genlerinde bisiklet alışkanlığı ve sevdası var. Bizler de artık bu tutkuyu fiziksel şartları geliştirerek başladık. Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde çok ciddi yol çalışmaları var. Bu çalışmaların akabinde biz de Karesi Belediyesi olarak bisiklet yollarının yapımına başlayacağız. Bisiklet kullanıcılarına her zaman destek olacağız. Daha önce de bisiklet kampanyası başlatmıştık. Takım elbise ile bisiklete binen insanları görmek istiyoruz" dedi.

Cumartesi günü Adnan Menderes Mahallesi 23 Nisan İlkokulu önünde yapılacak olan yarışlarda 09.30’da Amatör Bisiklet Yarışı, 11.00’da ise Profesyonel bisikletçilerin katılacağı Kriteryum yarışı yapılacak. Kriteryum yarışına ülkemizin çeşitli yerlerinden 300 aşkın sporcunun katılması bekleniyor. Yarışların ardından yapılacak madalya ve kupa töreni sonrasında tüm sporcular ve protokol bisikletlerle şehir turu yapacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.