Pehlivanlar Göksun’da Buluşuyor

Pehlivanlar Göksun’da Buluşuyor
Göksun Belediyesi Geleneksel Karakucak Güreş Festivali'nin 31 Ağustos Pazar günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, yaptığı açıklamada, bu yıl 37'incisini düzenleyecekleri geleneksel Karakucak Güreş Festivali ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Göksun’un pehlivanlar şehri olduğuna dikkat çeken Aydın, şunları kaydetti:

“Türk milletinin ruhunda olan güreş, insanlık tarihi kadar eski bir spordur. Bu nedenle güreşten bahsederken hep ata sporumuz deriz. Göksun, dünya çapında yetiştirdiği güreşçiler ile ata sporumuza hizmet etmiş ve bu nedenle pehlivanlar diyarı olarak anılan bir ilçedir. Güreş Eğitim Merkezimiz ve ülke genelindeki kulüplerde mücadele eden sporcularımız ile bu başarımıza her yıl yenilerini ekliyoruz.”

Belediye olarak, diğer branşlarda olduğu gibi güreş sporunu da desteklemeyi ve önünü açmayı bir görev bildiklerini ifade eden Aydın, “Kahramanmaraş ve ilçelerinde olduğu gibi Türkiye'nin birçok bölgesinde güreş festivalleri düzenli olarak yapılmaktadır. Bu festivallerin yapıldığı şehirlerin tanıtımına önemli katkılar sağladığı bir gerçektir. Bunun için geleneksel hale gelen Göksun Karakucak Güreş Festivalinin 37’sini 31 Ağustos Pazar günü düzenleyeceğiz. Bu organizasyonu önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin en önemli güreş festivallerinden biri haline dönüştürmek ise hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

Başkan Aydın, tüm güreşçileri ve güreş severleri, her yıl ortalama 500 sporcunun ter döktüğü Göksun Er Meydanına beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.