Pekşen Seçim Gezilerini Sürdürüyor

Pekşen Seçim Gezilerini Sürdürüyor
CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Türkiye büyük bir demokrasi mücadelesi verirken halkın olağanüstü bir direniş sergilediği ve yeni bir devrime hazır oldukları noktada, sandıklardaki...

CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, Türkiye büyük bir demokrasi mücadelesi verirken halkın olağanüstü bir direniş sergilediği ve yeni bir devrime hazır oldukları noktada, sandıklardaki haksız oy dağılımına kesinlikle müsaade edemeyeceklerini söyledi.

CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Pekşen, Yomra’nın Özdil ve Oymalıtepe mahalleleri, Köprübaşı, Sürmene, Of ilçeleri ve şehir merkezinde çalışmalarını sürdürdü. Partisinin ve kendisinin Trabzon için hazırladığı projeleri vatandaşlara düzenlediği mitinglerde ve yaptığı birebir görüşmelerde anlatan Pekşen, seçimlere kısa bir süre kala Trabzon’da birinci parti olduklarını iddia etti. Pekşen, toplumun kendilerini sürekli seçmen güvenliği konusunda gerekli önlemler alınması yönünde uyardıklarını belirterek, sandık güvenliği için gereken neyse yapacaklarını söyledi.

Geldiği günden beri insanların ‘Bizi kurtarın’ ifadeleriyle sık sık karşılaştıklarını belirten Pekşen, “Türkiye’de insanlar kurtuluşu ve yeni bir devrimi yaşamak istiyorlar. Kurtuluşun mücadelesini verdiklerinin farkındalar. Bu ülke 8,5 milyon insanın soruşturulmasıyla büyük bir baskılanmaya uğradı. Dünyada böylesine soruşturmayla toplumu baskılayan bir rejim olmadı. Japonya’da soruşturmaların yüzde 96,6’sında dava açılır ve açılan davalarda mahkumiyet kararı çıkar. Bu oran Almanya’da yüzde 96, Fransa’da yüzde 96,4, İngiltere’de ise yüzde 94,5’dir. Ama Türkiye’de ise 8.5 milyon soruşturmada yüzde 10.57 mahkumiyet oranı. Savcılar bu ülkede kolluk kuvvetleriyle beraber soruşturma değil baskılama işlemi yaptılar. Bunun faturasını ödeme süreci geldiğinde ödeyecekler” ifadesini kullandı.

“TRABZON’DA BİRİNCİ PARTİYİZ”

Pekşen, Trabzon’da birinci parti oldukları iddiasında bulunarak “Dünya çapında iki televizyon kanalı benimle mülakat yaptı. Trabzon’da CHP birinci parti olduğunu söylediler. Çok büyük bir başarı ve çıkış yakalandığı söylendi. Bunu ben tesadüf olarak görmüyorum. Trabzon gerçekten insanlık tarihini yazan kentlerinden en önemlilerindendir. Dünya tarihinde dünya kenti olan 20 kentten biridir Trabzon. Futbolun devrimini yapmış. Parti içi demokrasiye Trabzon’da ilk defe bir kadın il başkanıyla yaptı. Onun için Trabzon çok önemli. Biz birinci partiyiz. Şu anda üçüncü milletvekilimizin garanti olduğunu biliyoruz. Bunu her yerde görüyoruz. Bizim öngörümüzü daha aşan bir sonuç gelebilir mi, gelebilir” şeklinde konuştu.

SANDIK SORUMLULARINI UYARDI

CHP Trabzon Milletvekili adayı Avukat Haluk Pekşen, seçim sandıkları güvenliği konusunda toplumdan sürekli uyarı aldıklarını belirterek, “İnsanlar seçim sandıkları konusunda çok endişeliler. Bu konuda geçmişte her türlü sahteciliği gördükleri için endişe duyuyorlar. Ama bu konuda alınması gereken her türlü önlemi alacağız ve sahteciliğe tevessül edenleri yargıda gereğini yapacağız. Ben bir avukatım ve CHP’nin de, birçok CHP milletvekilinin de hukukçusuyum. Benim Silivri’deki Balyoz Davası’ndaki mücadelemi ve Ankara’da verdiğim mücadelelerimi de kamuoyu biliyor. Türkiye büyük bir demokrasi mücadelesi veriyor. Bu aşamada hiç kimseyi hoş göremeyiz” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.