Pekşen Ziyaretlerinde Emeklileri De Unutmadı

Pekşen Ziyaretlerinde Emeklileri De Unutmadı
CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, emekliliğe hazırlık sürecini, yasal prosedürle bir an önce hayata geçireceklerini belirterek, emekliliğin ayrı bir yaşam projesi olduğunu söyledi.CH...

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Avukat Haluk Pekşen, emekliliğe hazırlık sürecini, yasal prosedürle bir an önce hayata geçireceklerini belirterek, emekliliğin ayrı bir yaşam projesi olduğunu söyledi.

CHP Trabzon 1. sıra Milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmaları kapsamında diğer milletvekili adayları Ahmet Kaya ve Murat Özçilingir’in yanı sıra il başkanı Güzide Uzun ve partililerle birlikte Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubeleri Başkanı Burhan Bayraktar’ı ziyaret ederek emeklilerle bir araya geldi.

CHP’NİN BAYRAMLARDA EMEKLİYE 2 MAAŞ İKRAMİYE VAADİNİN FİKRİ TRABZONLU EMEKLİLERDEN

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şubeleri Başkanı Burhan Bayraktar, CHP heyetinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Emekliler bayramlarda artık pek piyasaya çıkamaz oldular. Çocuklarını, küçüklerine sevgi gösterip saygı görmekten uzak kaldılar. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul’da yaptığımız toplantıda iki maaş teklifini Trabzon Şubesi olarak biz yaptık. Kendisi de bunun için bir çalışma yaptırdı. Seçim beyannamesine koydurdu. Emekliler bu işe inandı. Müthiş bir heyecan var. Kaynağı nerede diye soranlara ise israftan kaynak bulunur yanıtını veriyorum" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, Avrupa’de emekliliğe hazırlık süreci olduğunu belirterek, "Emeklilik yıllarınız yaklaştığı zaman yavaş yavaş sosyal hayata yeni bir yaşama hazırlanırsınız. Ülkemizde bir anda önünüze belge getirip ’hadi yarın emeklisin işe gelme’ dediğiniz zaman bilin ki onun yaşamına kastediyorsunuz. Bende bir emekliyim. Önüme benim yaşlılık aylığını hak ediyorsunuz yazısı geldiği zaman canım çok sıkıldı. Yaşamım önümden film şeridi gibi geçti. Sosyal devletlerde bu böyle değil. Yaşlılık aylığını hak kazanmanızdan önce sizi o sürece hazırlıyorlar. İnsancıl olan da bu. Ömrünüzün olağanüstü bir döneminde büyük bir emek veriyorsunuz. O emekle belirli bir yaşa geldiğiniz zaman artık huzur içerisinde yaşamak istiyorsunuz" diye konuştu.

"EMEKLİLİK AYRI BİR SOSYAL YAŞAM PROJESİDİR"

Emekliliğin ayrı bir sosyal yaşam projesi olduğunu belirten Pekşen, "Bu konularda çok emek vermiş bir hukukçuyum. Türkiye’de emeklilikle ilgili olarak kamusal düzenlemeler yapılmamış, hep ötelenmiş. Çünkü biz emekliliği bir kenarda oturup, torunlarımıza bakan hastane işleriyle uğraşan insanlar olarak algıladık. Ama ben de bir emekliyim. Türkiye’nin yeni bir siyasetçi adayıyım demek ki emeklilik insanların algıladığı gibi değil. Emeklilik farklı bir şey. Emeklilik statüsünü belirleyecek bir yasal prosedürün bütün kurumlarda ön görülmesi gerekiyor. Fransa’da, Almanya’da, İtalya’da ve Amerika’da emeklilik süreci belli bir hazırlık sürecidir. İnsanları hemen emekli etmiyorlar. Kendilerini hazırlamadıkları sürece ciddi kronik hastalıklarla karşı karşıya kalırlar. Yalnızca mesai saatini indirmek gerekmiyor. Ona yeni yaşam koşullarında sürecini de desteklemeniz gerekiyor. Emeklilik ayrı bir sosyal yaşam projesidir. Bunun çözülmesi için gerekli kanunların çıkartılması noktasında hazırlıklıyım" şeklinde konuştu.

1 NOLU YOL İŞ SENDİKASI’NA ZİYARET

CHP Trabzon Milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen, Emekliler Derneği ziyaretinin ardından beraberindekilerle 1 Nolu Yol İş Sendikası’nı ziyaret ederek Şube Başkanı Gökhan Gedikli ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Pekşen, dünyada sendika işçilerine karşı yoğun bir baskı propaganda başlatıldığını belirterek, "Baskılanmış özellikle işçisi susturulmuş, emeği sömürülmüş, karın tokluğuna yaşama mahkum edilmiş bir ülkede, sendikalar da bundan paylarını aldılar. İşçiler sendikalarında uzaklaştırıldı. Sendikalı olmak sanki abesmiş gibi bir durum ortaya kondu. İnsan haklarının ihlali sendikal faaliyetlerin çökertilmesi dünyada özellikle 2008 krizi sonrası dayatılan küresel ekonomik krizin ağır bir sonucu" ifadesini kullandı.

CHP Trabzon Milletvekili adayı avukat Haluk Pekşen ve beraberindekiler seçim çalışmaları kapsamında Banka-Finans ve Sigorta İşcileri Sendikası (BASİSEN) ziyaret ederek şube başkanı Osman Bektaş ile bir araya gelerek sohbet etti. Pekşen, burada CHP’nin Türkiye ve Trabzon projelerini başkan Bektaş ile paylaştı.

HP TRABZON MİLLETVEKİLİ ADAYI AVUKAT HALUK PEKŞEN, EMEKLİLİĞE HAZIRLIK SÜRECİNİ, YASAL PROSEDÜRLE BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRECEKLERİNİ BELİRTEREK, EMEKLİLİĞİN AYRI BİR YAŞAM PROJESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.