Pereira: "Benim Oyuncularım Bu Maçı Basitleştirdi"

Pereira: Benim Oyuncularım Bu Maçı Basitleştirdi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Biz takım olarak 10 tane gol pozisyonu bulduk ve üçünü gole çevirdik. Rakibimizin net bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Bu akşam kesinlikle kolay bir karşılaş...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Biz takım olarak 10 tane gol pozisyonu bulduk ve üçünü gole çevirdik. Rakibimizin net bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Bu akşam kesinlikle kolay bir karşılaşma değildi ama benim oyuncularım bu maçı basitleştirdi" dedi.

Sarı-lacivertli takımın Atromitos’u 3-0 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira açıklamalarda bulundu.

“ADIM ADIM HEDEFE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”

Aziz Yıldırım’ın, “Avrupa’da final oynayacağız” şeklinde verdiği demeçleri bir basın mensubunun Portekizli çalıştırıcıya soru olarak yöneltmesinin ardından Pereira, "Ben uzun vadeli hedefler düşünmem. Ben her zaman kısa vadeli hedeflerle uzun vadeli hedefle ulaşmaya çalışacağız. Bu akşam hedefimiz gruplara kalmaktı. Gruplara kalma hedefine ulaştık ve şimdiki hedefimiz gruplarda ilk ikiye kalmak. Uzun vadeli hedeflere kısa vadeli hedeflerle ulaşılır. Ben hayatım boyunca böyle düşündüm. Şu anda kafamdaki tek düşünce lig. Daha sonra Avrupa ligini düşüneceğiz. Şu anda Avrupa ligindeki tek hedef ilk karşılaşmamızı kazanmak. Adım adım hedefe gitmeyi düşünüyorum. Ben uzun vadede neler olacağını göremem. Futbolda bugün vardır, ilerisi yoktur. Bu basın toplantısı bittiğinde ise Antalyaspor maçı için çalışmaya başlayacağız hemen. Ben başkanı gayet iyi tanıyorum ama onun nasıl hırslı bir insan olduğunu da biliyorum. O hep kazanmak istiyor, benim gibi. Onun gibi benimde çok yüksek hırslarımız var. Ama biz her maçta kendi kalitemizi ispatlayarak oynamalıyız. Her maç kalitemizi artırmalıyız. Kendimize güven kazanarak her maç yolumuza devam etmeliyiz. Maç maç ilerleyerek önümüzde bakmalıyız. Başkanın isteklerini, hırslarını biliyorum ve benimde aynı şekilde. Ben bütün hayatım boyunca hırslarımla yaşadım bundan sonra da öyle olacak” yanıtını verdi.

"SOW BURADAN AYRILIRSA KONUŞURUM"

Sow’un takımda kalıp kalmayacağı ile ilgili gelen bir soru üzerine Pereira, “Ben eğer bir şey kesinse konuşurum. Eğer oyuncumuz buradan ayrılırsa konuşurum. O gitmeden konuşmayı düşünmüyorum. Aynı şey oyuncular gelirken de geçerli, giderken de. Hayal gücüyle değil gerçeklerle yorum yapmak istiyorum. Takımımda bulunan bütün oyuncularımdan da memnunum” şeklinde konuştu.

“FUTBOL BİREYSEL DEĞİL TAKIM OYUNUDUR”

Takım halinde iyi bir performans ortaya koyduklarını dile getiren Portekizli çalıştırıcı, "Geçtiğimiz yıldan çok iyi tanıdığım bir takıma karşı çok iyi oynadık. Çok hızlı oyunculardan kurulu, hızlı kontra atağa çıkan bir takımla karşılaştık. Ama biz takım olarak 10 tane gol pozisyonu bulduk ve üçünü gole çevirdik. Rakibimizin net bir pozisyonunu hatırlamıyorum. Bu akşam kesinlikle kolay bir karşılık değildi. Ama benim oyuncularım bu maçı basitleştirdi. Ben bir maçı analiz ediyorsam kollektif anlamda takım anlamında analiz ederim. Futbol bireysel değil takım oyunudur” açıklamasını yaptı.

Yunan basın mensuplarıyla sohbet eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, eski takımı Olympiakos hakkında, “Olympiakos’un yarısını bu takımda isterim. Ama bu artık imkansız. O takımımda da çok kaliteli oyuncularım vardı. Ama ben kendi takımımdan da gayet memnunum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.