Pereira: “Sahada Anti Futbol Oynamaya Çalışan Bir Rakip Gördük”

Pereira: “Sahada Anti Futbol Oynamaya Çalışan Bir Rakip Gördük”
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Maçı 1-1 yapan golden sonra sahada anti futbol oynamaya çalışan bir rakip gördük. Yerde yatarak oyunu götürmeye çalışan bir rakip gördüm ve bu futbol için ç...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Maçı 1-1 yapan golden sonra sahada anti futbol oynamaya çalışan bir rakip gördük. Yerde yatarak oyunu götürmeye çalışan bir rakip gördüm ve bu futbol için çok kötü bir görüntü” dedi.

Fenerbahçe’nin Antalyaspor’u 90+6. dakikada bulduğu golle 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira açıklamalarda bulundu.

Portekizli çalıştırıcı, “Avrupa Ligi’nde hafta içerisinde çok gayret göstererek çalıştık sahada. O maçta hem fiziksel hem de duygusal anlamda da çok yorulduk. Öyle bir eleme maçından sonra bu maça çıkmak bizim için kolay değildi. Yapacağımız bir hata her şeye mal olabilirdi bizim için ama olmadı” ifadelerini kullandı.

“BİZ 1. DAKİKADAN 90’NCI DAKİKAYA KADAR KAZANMAK İÇİN UĞRAŞTIK”

Vitor Pereira, “Bugün buraya moralli gelen bir rakibe karşı oynadık. İki galibiyetle geldiler buraya. Topun arkasında bekleyeceklerini biliyorduk, kontra ataklarla gol arayacaklarını biliyorduk. Böyle de oldu. Ama biz 1. dakikadan 90’ncı dakikaya kadar kazanmak için uğraştık. Her şey yaptık kazanmak için. Eğer bu akşam biz puan kaybetseydik bu adaletsiz olurdu. Futbol bu, bu da olabilirdi ama biz galibiyet alarak hak ettiğimizi elde ettik” açıklamasını yaptı.

“5-0 KAZANABİLECEĞİMİZ KADAR GOL POZİSYONU DA YAKALADIK”

“Yarın herkes Nani’nin son saniyede attığı golünü konuşacak” diyerek sözlerine başlayan Portekizli çalıştırıcı, “Biz gerçekten bu akşam sahada üstün olan taraftık. Pozisyon üretme konusunda da çok becerikli bir oyun sergiledik. 5-0 kazanabileceğimiz kadar gol pozisyonu da yakaladık. Yaptığımız tek hatada golü gördük maalesef ve maçı 1-1 yapan golden sonra sahada anti futbol oynamaya çalışan bir rakip gördük. Yerde yatarak oyunu götürmeye çalışan bir rakip gördüm ve bu futbol için çok kötü bir görüntü. Burada taraftarlar durmuş bir oyunu izlemeye gelmiyorlar. 5 ya da 6 defa sayamadığım kadar çok oyun durdu. Burada göze hoş gelen futbol izlemeye gelenler için bu hoş olmadı. Biz yorgunda olsak son gücümüze kadar oynadık ve mücadele ettik. Bence skor gayet adaletli bir skordu” diye konuştu.

“GELECEĞİ GÖREMİYORUM, GOL YİYECEĞİMİZİ DE GÖREMEZDİM”

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, karşılaşma 1-0 devam ederken yaptığı oyuncu değişiklerinin sorulması üzerine, “Fernandao, o sırada çok yorgundu. Ama gerçekten onun bitmeye yakın olduğunu gördük. Oyun içinde fiziki dengeyi sağlamak istiyorduk. 3-4 forvetle oynamanız demek daha dinanizm sağlıyorsunuz ya da sağlamıyorsunuz anlamına da gelmez. Tamamen fiziki konu onun oyundan çıkması. Takımımızın istediği dinamiği sağlamada zorlanıyordu. Tek forvetle oynama kararı adlık. Bu ülkede tüm takımlar tek forvetle oynuyor. Ama biz ne zaman tek forvete dönsek, bu sorun oluyor. Daha hızlı bir ritim sağlamak istiyorduk ve bu nedenle Volkan’ı aldık oyuna. Onların golü oyuncu değişliklerimizle alakalı da değildi. Tamamen şansla ve hatayla alakalı bir goldü. Bunun oyuncu değişiklikleri sebebiyle hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. Geleceği göremiyorum, gol yiyeceğimizi de göremezdim” yanıtında bulundu.

“YETERSİZLİK YAŞIYORUZ”

Fenerbahçe’de Sow’un ayrılması sebebiyle takımda sadece 2 forvet kaldığı ve transfer sürecinin yarın bitecek olmasının hatırlatılması üzerine Pereira, “Fizik anlamında Van Persie ve Fernandao istediklerini başaramıyorlar. 4 maç üst üste oynadılar ve yoruldular. Tamamen bununla ilgili ufak bir yetersizlik yaşıyoruz. Transferle ilgili noktaya gelirsek ‘inşallah’ diyelim. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum. Son dakikaya kadar taraftarımızın yüzünü kara çıkarmamak için oynadı oyuncularım. Taraftarlarımızda bize ilk dakikadan son dakikaya kadar destek verdiler. Tıpkı benim gibi oyuncularım gibi onlarda kazanmak istiyordu ve hep birlikte bu heyecanı yaşadık. Samimi bir şekilde onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.