Pervari’de Köpüklü Sistemle Sondaj Çalışmaları Sonuç Verdi

Pervari’de Köpüklü Sistemle Sondaj Çalışmaları Sonuç Verdi
Siirt’in Pervari ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılamak için Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ile birlikte sondaj çalışmaları başlatan Pervari Belediyesi, köpüklü sistemle suya ulaştı.Pervari ilçesi...

Siirt’in Pervari ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılamak için Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ile birlikte sondaj çalışmaları başlatan Pervari Belediyesi, köpüklü sistemle suya ulaştı.

Pervari ilçesinde yaz aylarında azalan, kış aylarında ise çamur akan içme suyu sorununu çözmek için harekete geçen Pervari Belediye Başkanı Tayar Özcan, DSİ ile birlikte ilçenin yüksek bölgesindeki Siyahkaya mevkiinde başlatılan sondaj çalışmalarından netice aldıklarını söyledi. İlçe merkezinin, Çemekare yaylasından gelen su ile beslendiğini aktaran Özcan, "Ancak kış aylarında sularımız çamur akıyor. Herekol tarafından gelen suyun ilçeye aktarılmasında iki adet motor kullanıldığından belediyeye aylık 25-30 bin lira elektrik masrafı çıkıyor. Bu da bize külfetli geliyor. İlçenin su problemini tamamıyla çözmek için iki ayrı sondaj çalışması başlattık. Köpüklü sistemle yaptığımız ilk sondaj çalışmasında su çıktı. Debisi önümüzdeki günlerde belli olacak. Mevcut hattın neden çamurlu aktığı ve suyun ilçeye cazibesiyle gelmesini sağlayacak alt yapı çalışmasına da başladık" dedi.

SİİRT'İN PERVARİ BELEDİYESİ VE DSİ TARAFINDAN YAPILAN SONDAJ ÇALIŞMALARINDA KULLANILAN KÖPÜKLÜ SİSTEMLE SU BULUNDU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.