Peygamber Efendimiz KSÜ’de Anıldı

Peygamber Efendimiz KSÜ’de Anıldı
14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi Öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza atarak bir dizi etkinlik düzenledi.

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik 2013 erkek kuran kursları arası 17 yaş altı "Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması” Türkiye Birincisi olan Abdülkadir KESKİN’in Kuran tilaveti ile başlarken açılış konuşmasını KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN yaptı.

Prof. Dr. Niyazi CAN “Peygamber Efendimizin çeşitli yönlerinin anlatıldığı bu programlar dışında da her Müslüman 365 gün O’nu anlamak ve anlatmak durumundadır” dedi.

Biz eğitimciler en büyük eğitici olan Peygamber Efendimizin tebliğ yöntemlerini bilmeliyiz diyen Dekan Prof. Dr. Niyazi CAN “ eğitimcilerin sözlerinin tesirini arttırmak için sözü ve yaşantısı bir olmalıdır. Bu anlamda Peygamber Efendimiz büyük bir modeldir” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri KAHVECİ tarafından “Hz. Muhammed (SAV) ve Eğitim” konulu konferans verildi.

Peygamber Efendimiz insanlar arasında fark gözetmemiş ve hiçbir zaman ben merkezli olmamıştır diyen Doç. Dr. Nuri KAHVECİ “ Peygamber Efendimiz başka inançlara karşı hep hoşgörülü olmuştur. O insanları ruh ve beden olarak özgürleştirmiştir” diye konuştu.

Birlikte yaşamak için başkalarını kendi nefsimize tercih etmemiz gerektiğine değinen Doç. Dr. KAHVECİ “Allah Resulü bir toplum inşa etmiştir. Bizim sorumluluğumuz bu değerleri yaşatmak ve dünyaya öğretmek olmalıdır. Bunun için önce birbirimizi seven, değer veren ve önemseyen bir toplum oluşturmalıyız” dedi.

Konferansın ardından Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Betül ERMEYDAN’ın şiir dinletisi katılımcıları hüzünlendirirken ilahi grubunun birbirinden güzel ilahileri ve semazenlerin sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Programın sonunda KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi CAN tarafından 2013 erkek kuran kursları arası 17 yaş altı "Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması” Türkiye Birincisi Abdülkadir KESKİN’e hediye takdim edildi.

1-358.jpg

2-283.jpg3-189.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.