Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası Konya’da Başlıyor

Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası Konya’da Başlıyor
Bu sene 18.'si düzenlenecek olan Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Tunruvası, Konya’nın ev sahipliğinde organize edilecek. 31 Ocak-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Konya’da organize edilecek Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası

- Bu sene 18.'si düzenlenecek olan Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Tunruvası, Konya’nın ev sahipliğinde organize edilecek. 31 Ocak-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Konya’da organize edilecek Pınar Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nın basın toplantısı düzenlendi.

Her sene Avrupa basketbolunun en iyi U16 yıldız erkek milli takımlarını bir araya getiren ve geleceğin yıldızlarının uluslararası arenada kendilerini ilk defa göstermesini sağlayan turnuvanın karşılaşmaları 31 Ocak - 7 Şubat 2015 tarihleri arasında 10 bin kişi kapasiteli Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde oynanacak. 1994 yılından bu yana düzenlenen ve dünya basketbolunda geleceğin yıldızlarını izleme fırsatı sunan turnuvada ev sahibi Türkiye’nin yanı sıra, Almanya, Bosna Hersek, Çin, İtalya, Sırbistan, Fransa, Gürcistan, Karadağ, Letonya, Litvanya ve Rusya takımları mücadele edecek.

Turnuva öncesinde Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Basketbol İl temsilcisi Berk Torun katıldı.

ÖMER ERSÖZ: “BU TURNUVANIN İLİMİZE HEM BASKETBOL ADINA HEM DE SPOR ADINA FARKLI KATKILAR SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM”

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya’da en son Ağustos ayında Avrupa Gençler Basketbol Şampiyonası’nın organize edildiğini hatırlatarak, “Yine uluslararası bir basketbol turnuvasıyla karşı karşıyayız. Konya son yıllarda sadece basketbolda değil birçok branşta uluslararası turnuvalara ev sahipliği yaptı. 8 gün boyunca sürecek olan bu turnuvanın ilimize hem basketbol adına hem de spor adına farklı katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

BERK TORUN: “İL TEMSİLCİLİKLERİNİN EN ÖNEMLİ GÖREVİ O ŞEHİRDE BASKETBOL OYNATMAK VE İNSANLARA BASKETBOLU SEVDİRMEKTİR”

Konya Basketbol İl temsilcisi Berk Torun, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, “İl temsilciliklerinin en önemli görevi o şehirde basketbol oynatmak ve insanlara basketbolu sevdirmektir. Bu tür organizasyonların bu amaca ulaşmak için önemli fırsatlar olarak görüyorum” diye konuştu.

BARBAROS AKKAŞ: “BÖYLE BÜYÜK BİR ORGANİZASYONUN İÇİNDE YER ALMAK BİZİ SON DERECE GURURLANDIRDI”

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Mevlana şehrinde böyle bir turnuvanın yapılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu kategoride dünyanın en önemli organizasyonu yapılacak. Hepimizin gurur duyduğu altın jenerasyon dediğimiz 1993-1994 jenerasyonu geçen sene Yunanistan’da Avrupa şampiyonu oldu. Bu turnuvada yer alan sporcuların büyük bir kısmı Euroleague’de, NBA’da forma giyen oyunculardan kurulu. Böyle büyük bir organizasyonun içinde yer almak bizi son derece gururlandırdı” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 3 FEDERASYONUNDAN BİRİ KONUMUNA GELDİK”

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun çok önemli bir noktaya geldiğini söyleyen Akkaş, “Yapılan organizasyonlarla, ligiyle, milli takımıyla, faaliyetleriyle dünyanın en önemli 3 federasyonundan biri konumuna geldik. Konya’da Almanya, Bosna Hersek, Çin, İtalya, Sırbistan, Fransa, Gürcistan, Karadağ, Letonya, Litvanya ve Rusya takımlarını ağırlamak bize gurur ve onur veriyor” ifadelerini kullandı.

“MADALYA HEDEFLEYEN BİR JENERASYONUMUZ VAR”

Bu turnuvada madalya hedefledikleri bir jenerasyonlarının olduğunu ifade eden Barbaros Akkaş, “Biz Avrupa Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz. Eksikleri gidererek gerekirse oyuncu değişikliklerini yapmak istiyoruz. Bunları gerçekleştirdikten sonra Avrupa şampiyonalarında derece elde etmeyi planlıyoruz” açıklamasında bulundu.

TURNUVA ÜCRETSİZ OLARAK İZLENEBİLECEK

Akkaş, turnuva boyunca Konya halkını maçlara davet ederek, “Konyalı basketbolseverleri, sömestre tatili süresinde karşılaşmaları izlemeye davet ediyoruz. İl Müdürlüğü bize her zaman destek oldu ve bu neticede turnuvada karşılaşmalar ücretsiz olarak izlenebilecek. Bu yıl Konya’da olmaktan son derece mutluyuz. Umarım önümüzdeki yıllarda da organizasyon devam eder” diye konuştu.

PINAR ULUSLARARASI YILDIZ ERKEKLER BASKETBOL TURNUVASI KONYA’DA BAŞLIYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.