Pınarbaşı İlçesinde Şap Hastalığına Önlem Alındı

Pınarbaşı İlçesinde Şap Hastalığına Önlem Alındı
Pınarbaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri ilçe de bazı bölgelerde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine idari ve fenni tedbirler aldı.

- Pınarbaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri ilçe de bazı bölgelerde şap hastalığının tespit edilmesi üzerine idari ve fenni tedbirler aldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürü Mehmet Demirbaş Konu ile ilgili olarak Yaptığı açıklamada ''İlçemizde bu yıl içerisinde iki bölgede şap hastalığı tespit ettik.

Tespit edilen hasta hayvandan numune alınarak Şap Enstitüsü Müdürlüğüne analiz için gönderildi. Analiz sonuç raporunda A tipi şap virüsü tespit edildi.”dedi.

Hastalık olan bölgeleri düzenli olarak ziyaret ederek hastalık hakkında yetiştiricileri bilgilendirdiklerini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Demirbaş, "Hastalık çıkışının olduğu bölgede 3 kilometre çapında gözetim bölgesi, 7 kilometre çapında koruma bölgesi tespit edilerek; hayvan giriş ve çıkışlarına kısıtlama kondu.

Bütün bu sıkı denetimler sonucunda bugüne kadar 3 hayvanda şap hastalığı tespit edildi ve hastalık sebebiyle bir hayvan öldü. Usulüne uygun gömdürülmek suretiyle imha edildi” dedi.

İlçede bulunan Belediye mezbahasında kesilen hayvanların resmi Veteriner hekimler tarafından sürekli denetim yapıldığını, Aynı şekilde kasaplarda da yapılan rutin gıda denetimleri sonucunda herhangi bir uygunsuz duruma rastlanmadığını belirten Müdür Mehmet Demirbaş, “Bu konuda çok titiz davranıyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile İlçemizde bulunan kasaplardan et alıp tüketebilirler.''diye konuştu.

PINARBAŞI İLÇESİNDE ŞAP HASTALIĞINA ÖNLEM ALINDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.