Piyanist Akiset Atan: “Şırnak Müzik Ve Sanatla Güzelleşsin”

Piyanist Akiset Atan: “Şırnak Müzik Ve Sanatla Güzelleşsin”
Yaz tatillerini memleketi Şırnak’ta, çocuklara ücretsiz piyano eğitim vererek geçiren piyanist Akiset Atan, dünya ve çağ kötüleştikçe müzik ve sanatın muhakkak devreye girmesi gerektiğini belirtti.Bil...

Yaz tatillerini memleketi Şırnak’ta, çocuklara ücretsiz piyano eğitim vererek geçiren piyanist Akiset Atan, dünya ve çağ kötüleştikçe müzik ve sanatın muhakkak devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi mezunu olan Akiset Atan, yaz tatillerinde geldiği memleketi Şırnak’ta, gününün büyük bir kısmını Kültür Merkezi’ndeki odasında, çocuklara ücretsiz piyano eğitimi vermekle geçiriyor. Atan, bir yılda 10-18 yaş arası yaklaşık 80 çocuğa piyano öğretiyor. Şırnak’ın müzik ve sanatla güzelleşeceğini belirten Atan, 15 yıl piyano ile uğraştığını, sanatın insan hayatında vazgeçilmez bir öge olduğunu söyledi. Çocuklara piyano ana sanat dalı ve koro eğitimini verdiklerine dikkat çeken Akan, “Müziğe yakın çocuklarımızı sahneye çıkarıyoruz. 40’a yakın çocuklarımıza piyano performansı gösteriyoruz. Müzik ve sanat vazgeçilmez bir unsur insan yaşantısında. Dünya ve çağ kötüleştikçe müzik ve sanatın muhakkak devreye girmesi gerekiyor. Biz de bu durumda ve dünyanın kötü gidişatında çocuklarımızın güzellikleri gibi kalabilmeleri için hemen müzik ve sanatla devreye giriyoruz. Şarkılar, türküler söylüyoruz. Çocuklarımızın seviyelerine göre piyano ana dal sanatında, programlarda performanslarını sergiliyorlar. Sanat ve müziklerle Şırnak’ı güzelleştireceğiz” dedi.

YAZ TATİLLERİNİ MEMLEKETİ ŞIRNAK'TA GEÇİREN PİYANİST AKİSET ATAN, ÇOCUKLARA PİYANO ÖĞRETİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.