"Piyasalar gerçekten iyi durumda"

"Piyasalar gerçekten iyi durumda"
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, piyasaları yakından izlediklerini, şu anda piyasaların gerçekten iyi durumda olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, piyasaları yakından izlediklerini, şu anda piyasaların gerçekten iyi durumda olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bloomberg HT canlı yayınına katıldı. Darbe girişiminin elbette bir takım etkileri olduğunu, ihracat rakamlarının birden düştüğünü, yükleme yapılamadığı, mal sevkiyatı olmadığı için düşüş olduğunu belirten Tüfenkci, ancak ayın 18'inde ihracatın tekrar yükseldiğini, dolayısıyla ekonomide daralma görülmediğini söyleyerek "Ekonomide çarklar normal olarak işliyor" dedi.

Bakan Tüfenkci, Merkez Bankasının aldığı önlemleri ile ilgili değerlendirmesinde, "Gördük ki birçok banka buna başvurmadı çünkü ihtiyaç duymadı. Piyasalar kendi seyrinde işlemeye devam etti. Bu da Türk halkının ekonomik anlamda da duruş ortaya koyduğunu gösteriyor. Normalde piyasalarda tedirginlik ve para çıkışı olması gerekirken insanların sahip çıkmasıyla bu tedirginlik yaşanmadı" diye konuştu.

"ANINDA MÜDAHALE EDEBİLECEK KONUMDAYIZ"

Yatırım ortamının iyileşmesi için adımlar atılacağının altını çizen Tüfenkci, ekonomide yapısal reformları süratle hayata geçirmeyi ve yatırım ortamının iyileşmesine yönelik bir takım düzenlemeleri hayata geçirilmesinin beklendiğini, bunları süratle gerçekleştireceklerini ve yatırımcının önünü açacaklarını dile getirdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, piyasalara dair ise şunları söyledi:

"Bazıları bu puslu havada bilgi kirliliği oluşturmaya çalışabilir. Özellikle darbe teşebbüsünden sonra fırsatçılar olabilir. Ama milletimiz bu tür fırsatçılara imkan tanımadı. Zaten biz de piyasaları yakından izliyoruz. Anında müdahale edebilecek konumdayız. Şu anda piyasalar gerçekten iyi durumda".

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.