"Pkk, Abdullah Öcalan Ve Kürtler Birdir"

Pkk, Abdullah Öcalan Ve Kürtler Birdir
DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, PKK, Abdullah Öcalan ve Kürtlerin bir olduğunu söyledi.PKK’nın 36. kuruluş yıl dönümü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Fis Ovası’nda DBP ile DTK’nın düzenlediği etkinliklerle ku...

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, PKK, Abdullah Öcalan ve Kürtlerin bir olduğunu söyledi.

PKK’nın 36. kuruluş yıl dönümü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Fis Ovası’nda DBP ile DTK’nın düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

27 Kasım 1978 yılında Diyarbakır’ın Fis Ovası’nda kurulan PKK’nın 36.yıl dönümü Demokratik Bölgeler Parti ve Demokratik Toplum Kongresi tarafından kutlandı. Kutlamalar kapsamında Abdullah Öcalan ile 22 arkadaşının birlikte kuruluşunu ilan ettikleri evin yakınında miting düzenlendi. DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, HPD Batman Milletvekili Ayla Akat, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, çevre il ve ilçe belediye başkanlarının yanı sıra yaklaşık bin kişinin katıldığı mitinge, saygı duruşu Kürt marşının okunmasıyla başlandı. Mitingin düzenlendiği Fis Ovası bölgesinde PKK ve Öcalan’a ait çok sayıda bayrak ve fotoğraflar asıldı. Örgütün kurulduğu eve yapılan ziyaretin ardından halaylar ve sloganlar eşliğinde PKK’nın 36. kuruluşun yıl dönümü kutlandı.

Mitingde Kürtçe konuşma yapan DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, PKK, Abdullah Öcalan ve Kürtlerin bir olduğunu söyledi. 27 Kasım’ın çok önemli bir tarih olduğuna dikkat çeken Dicle, 27 Kasım ile atılan özgürlük kıvılcımının ise Diyarbakır cezaevinde alevleştiğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından konser etkinliğiyle miting olaysız bir şekilde bitti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.