Pkk Mezarlığı Yol Kapattırdı

Pkk Mezarlığı Yol Kapattırdı
Tunceli-Erzincan karayolu, güvenlik gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından ulaşıma kapatıldı. Tunceli merkez Alacık köyünde PKK tarafından yaptırılan sözde şehitliğin açılışı nedeniyle İçişleri Ba...

Tunceli-Erzincan karayolu, güvenlik gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından ulaşıma kapatıldı.

Tunceli merkez Alacık köyünde PKK tarafından yaptırılan sözde şehitliğin açılışı nedeniyle İçişleri Bakanlığı güvenlik gerekçesiyle Tunceli-Erzincan karayolunu ulaşıma kapattı. Yolun Tunceli ve Erzincan kısımlarında jandarma ve polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, karayolunda araç geçişlerine izin verilmiyor.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ile Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun’un Tunceli Valisi Osman Kaymak’la yaptığı görüşme sonucunda, bazı araçların polis noktasından geçişine izin verilirken milletvekili Çelik, uygulamaya tepki gösterdi. Tunceli Valisi’yle görüştüğünü ve kararın İçişleri Bakanlığı tarafından alındığını belirten Çelik, "İçişleri Bakanı da olsa Başbakan da olsa insanların seyahat özgürlüğünü kısıtlamak faşizmdir. Bu hukuk devletiyle izah edilebilecek bir durum değildir. İnsanlar cenazesini istediği şekilde defneder, sahip çıkar. Dini vecibelerini yerine getirme hak ve özgürlüğü anayasal bir haktır. Bunu çiğneyen devletse biz bu devletin otoriterizmine itiraz edeceğiz, isyan edeceğiz hakkımızı da kazanmanın bir yoluna bakacağız" dedi.

Polis noktası dışında jandarmanın da nokta kurduğunu ve geçişlerine izin verilemeyeceğini dile getiren Çelik, Vali Osman Kaymak’ın inisiyatifi İçişleri Bakanı’na devrettiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi.

Bir saatlik bir seremoni nedeniyle insanların mağduriyet yaşadığını kaydeden Çelik, konuyu İçişleri Bakanı’yla da görüşeceğini ifade etti.

Yapılan görüşmelerin ardından Çelik, Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun ile çatışmada yakınlarını kaybeden bazı vatandaşların polis noktasından geçişine izin verilirken, karayolunda alınan sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

Yetkililerden yolun ne zaman trafiğe açılacağı konusunda bir açıklama yapılmzken, yolun her iki kısmında uzun araç kuyrukları oluştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.