PKK’nın adını bu coğrafyadan sileceğiz

PKK’nın adını bu coğrafyadan sileceğiz
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'nın adını bu coğrafyadan sileceğiz, milletimizi birlik içinde yarınlara taşıyacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'nın adını bu coğrafyadan sileceğiz, milletimizi birlik içinde yarınlara taşıyacağız" dedi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Bakan Soylu, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini belirterek başladı. Soylu, "Amanoslar'da, Gabar'da, Cudi'de, Mardin'de, Tendürek'te, Kars'ta, Ağrı'da her yerde terör örgütlerine karşı bugün güvenlik güçleri evlatlarımız terör örgütlerinin inlerine girerek o hainleri aslanlar gibi kovalıyor, onlar da sıçan gibi kaçıyor. PKK'nın adını bu coğrafyadan sileceğiz, milletimizi birlik içinde yarınlara taşıyacağız" diye konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yıllardan beri çok yordular bizi. Kah 1960 darbesiyle, 1961'de rahmetli Adnan Menderes'in idamıyla, kah 1971 muhtırasıyla, kah bir annenin evladını sağcı solcu diyerek birbirine kırdırarak, bazen bu ülkede seçtiğimiz insanlara itibar suikasti yaparak, millete bu ülkeyi size yönettirmeyeceğiz diyenler bizi çok yordular. Arkamıza dönüp bakmaktan, 15 Temmuz başımıza gelecek mi diye, bir başbakanımızı bir daha asacaklar mı diye, bir daha 28 Şubat olacak mı diye, bizim büyümemizi, birliğimizi beraberliğimizi istemeyenler bizi birlikte çok yordular."

1961 Anayasası ve 1982 Anayasası'nın bu milletin başına getirilmiş hayırsız zillet bir anayasa olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "61 Anayasası'nı rahmetli Adnan Menderes'in, Hasan Polatkan'ın, Fatin Rüştü Zorlu'nun kanı üzerinden inşa ettiler. O anayasayla darbe üretiyorlar, ekonomik kriz üretiyorlar, milleti hiçe sayıyorlar. Her gün bizi ötekileştirmeye çalışıyor, işine geldiklerini işine geldikleri zamanda kullanıyorlar. 16 Nisan'da yapılacak olan sadece 18 maddelik bir referandumun adı değil, yılardır bu milletin ensesinde boza pişirenlere karşı bu topraklar, bu vatan, bu karar ve bu söz milletindir diye ortaya koyduğumuz haykırışın adıdır" diye konuştu.

PKK’nın adını bu coğrafyadan sileceğiz

PKK’nın adını bu coğrafyadan sileceğiz

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.