PKK’ya ağır darbe

PKK’ya ağır darbe
Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ayda icra edilen operasyonlarda, onlarca sığınak, tonlarca yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi.

Bingöl'de terör örgütü PKK'ya yönelik 4 ayda icra edilen operasyonlarda, onlarca sığınak, tonlarca yaşam malzemesi ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında 2 PKK'lı silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirilirken, PKK/KCK adına faaliyet yürüttüğü tespit edilen 32 kişi tutuklandı.

Bingöl Valiliği, merkez ve 7 ilçedeki riskli bölgeleri geçici güvenlik bölgesi ilan etti. 1 Eylül tarihine kadar devam edecek geçici güvenlik bölgelerinde operasyonları sıkılaştıran güvenlik güçleri, şehit asker ve koruyucuların isimleriyle düzenlediği operasyonlarda, örgütün sığınak, yaşam ve mühimmatlarını yerle bir etti.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

'Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Gürlek', "Şehit Jandarma Onbaşı Mehmet Kayahan', "Şehit Jandarma Komando Er Elvan Çınar', "Şehit Uzman Jandarma 5. Kademe Çavuş Veli Ateş" ve "Şehit GKK Mehmet Çintay" isimleriyle düzenlenen operasyonlarda PKK'ya ağır darbeler vuruldu. Merkez Ortaçanak, Genç ilçesi Suveren bölgesi ve Adaklı ilçesi Maltepe Vadisi'nde icra edilen operasyonlarda, örgüte ait içerisinde ağır silahlarında bulunduğu çok sayıda mühimmat, tonlarca yaşam malzemesi ile sağlık malzemesi ele geçirildi. Genç ilçesine bağlı Servi Gerçekli köyü Kapalı mezra kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, 2 örgüt üyesi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

32 KİŞİ TUTUKLANDI

Karlıova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Karlıova ilçesi ve farklı illerde PKK/KCK adına faaliyet yürüttükleri belirtilen şahıslara yönelik operasyonlar icra edildi. Farklı tarihlerde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 33 kişi gözaltına alındı. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 17'si tutuklanırken, 16'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında ise 18 kişi gözaltına alındı. 3 şüpheli emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 15 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK’ya ağır darbe

PKK’ya ağır darbe

PKK’ya ağır darbe

PKK’ya ağır darbe

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.