PKK'ya ağır darbe

PKK'ya ağır darbe
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 9-16 Şubat tarihleri arasında 7 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA (AA) - Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 9-16 Şubat tarihleri arasında, bölücü terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıyan bölgelere operasyonlar düzenlendiği bildirildi.

Özellikle Şırnak, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Mardin ve Ağrı'da yoğunlaşan operasyonların, bu bölgeleri teröristlerden temizlemek ve terör örgütünün bahar-yaz dönemine yönelik hazırlıklarını kısıtlamak maksadıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap, Mardin'in Ömerli, Artuklu ve Nusaybin, Bitlis'in Tatvan, Diyarbakır'ın Dicle ile Hani, Kocaköy ve Hatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar bölgelerinde de istihbarata dayalı operasyonlar icra edildiği ifade edilen açıklamada, operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Finansal kaynaklara yönelik operasyon

Güvenlik güçlerince, bölücü örgütün en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretimi, ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik operasyonlar da gerçekleştirildi.

Hudut hattında alınan tedbirler neticesinde 177 kilogram toz esrar, 51 kilogram kubar esrar, yaklaşık 126 kilogram uyuşturucu ve 160 bin 100 paket kaçak sigara ele geçirilirken, etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 7 bin 138 kişi yakalandı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.