Plan Ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı Bütçesi Görüşüldü

Plan Ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı Bütçesi Görüşüldü
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışması Türkiye’nin en büyük varlığıdır. Sandık dışı yöntemlerle darbe girişiminde bulunmak kimsenin haddi değildir” dedi.

- İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışması Türkiye’nin en büyük varlığıdır. Sandık dışı yöntemlerle darbe girişiminde bulunmak kimsenin haddi değildir” dedi.

Ala, Plan ve bütçe Komisyonu’nda milletvekillerinin soruların cevapladı.

Ala, Oslo sürecine ilişkin olarak, çok ciddi mesafelerin alındığını belirterek, uluslar arası gizil servisinin paralel yapıya verildiğini söylerdi. Ala, “CHP’nin Genel başkanı, Grup Başkanvekilleri, MHP’nin Grup Başkanvekilleri, Bakanlarımız, Grup başkanvekillerimiz, Milliyetçi hareket Partisi milletvekilini dinleyenleri ayıklamaya çalışıyoruz. Oslo’da yapılan görüşme sızdırılıyor ve bunları sızdıranlara veriliyor. Bunlar sadece Oslo görüşmelerini sızdırmadı. Devletin istihbarat teşkilatı görüştü. Bize, size bu kötülüğü yapanlar, oları da sızdırdılar. Sızdırdılar, sekteye uğradı. O zaman sekteye uğramasaydı, önemli mesafeler elde edilmişti” ifadelerini kullandı.

Ala, Habur ve Gezi Olayları nedeniyle çözüm sürecinin sekteye uğradığını kaydederek, “Türkiye’nin en önemli varlığı siyasal istikrarıdır. Siyasal istikrarın olmadığı yerde sorunu çözemezsiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışması Türkiye’nin en büyük varlığıdır. Sandık dışı yöntemlerle darbe girişiminde bulunmak kimsenin haddi değildir. Tespit ediyoruz, görevden alıyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.