Polis adayları FETÖ’nun fişlemesiyle atılmış

Polis adayları FETÖ’nun fişlemesiyle atılmış
Elazığ'da Polis Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren ancak yapılan mülakatla paralel devlet yapılanması ile bağlantısı olduğu iddiasıyla polisliğe alınmayan...

Elazığ'da Polis Meslek Yüksek Okulu'nu bitiren ancak yapılan mülakatla paralel devlet yapılanması ile bağlantısı olduğu iddiasıyla polisliğe alınmayan gençler, kendilerini Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) fişlediğini iddia etti.

Elazığ'da, Polis Meslek Yüksek Okulu'nu tamamlayan ancak mülakatla elenen gençler, "Demokrasi nöbeti'nin devam ettiği İzzetpaşa Meydanı'na geldi. Gençler, "FETÖ mağduru 1803 atanamayan polis nöbete hazır" ve "13. dönemi göreve hazır" pankartları taşıyarak, darbe girişimini ve FETÖ'yü kınadı. Okulu tamamlamalarına rağmen mülakatla elendiklerini anlatan Volkan Kaya, "Benim gibi Elazığ'da 60, Türkiye'de bin 803 kişiyi cemaat evlerine davet edilip gitmediğimiz, abilerin toplantılarına, kahvaltılarına katılmadığımız için bizleri fişlediler. İç güvenlik paketi ile gelen mülakatla bizleri paralelci olarak gösterip, kendilerine yakın öğrencileri aldılar. Kendileri paralelci olduğu halde bizleri paralelci gösterip, mağdur ettiler. Ama Allah'ın adaleti tecelli etti. Birçok polis okulunda görevli ve bizlere mülakat yapan komisyon görevlileri gözaltına alındı. Biz buradan temiz olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. Devletimizin emriyle 81 ilde görev yapmaya hazırız" dedi.

"BİZLER DEVLETİN GENÇLERİYİZ"

Mağdur olduklarını belirten Muhammet Karakuş, "Elazığ polis okulunda 2015 senesinde yapılan mülakat sınavı ile Fetullahçı Terör Örgütü'ne dahil olduğumuz gösterilerek elenen gençleriz. Biz elendiğimiz ilk günden beri bunun yanlış olduğunu, bize bir kumpas kurulduğunu, bizim onlarla hiçbir alakamız olmadığını, ne dershanelerine ne yurtlarına ne de kendileriyle görüşmemiz olmadığını söyledik. Bizler FETÖ'nün değil devletimizin, milletimizin ve vatanımızın masum, tertemiz gençleriyiz. Tek isteğimiz bizleri tekrardan araştırın, temiz olduğumuz ortaya çıkacak" diye konuştu.

Polis adayları FETÖ’nun fişlemesiyle atılmış

Polis adayları FETÖ’nun fişlemesiyle atılmış

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.