Polis Ekipleri Yunus Bebeğe Yoğun Mesai Harcadı

Polis Ekipleri Yunus Bebeğe Yoğun Mesai Harcadı
Diyarbakır’da, önceki gün sünnet ettirme bahanesiyle kaçırılan Yunus bebek, dün gece yapılan operasyonla kurtarıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü binasındaki kavuşma anında duygulu anlar yaşandı.

- Diyarbakır’da, önceki gün sünnet ettirme bahanesiyle kaçırılan Yunus bebek, dün gece yapılan operasyonla kurtarıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü binasındaki kavuşma anında duygulu anlar yaşandı.

Olay, Diyarbakır'da önceki gün Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 621. Sokak'ta bulunan müstakil bir evde yaşanmıştı. 2 kişi, Yunus bebek 2,5 aylıkken sokakta keşif yaparak mahallede bulunan bulunan 2 kişiyle görüştü. Aradan 1.5 ay geçtikten sonra zanlı A.G., Teymur ailesinin evine gelerek kendisini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda görevli olarak tanıtarak, "Erkek çocukları toplu olarak sünnet ettireceğiz. Çocuğunu al gel benimle. Daha sonra size gıda ve beyaz eşya yardımında da bulunacağız" diyerek 4 aylık Yunus ve annesi Emine Teyfur ile birlikte evden ayrıldı. Evden yaklaşık 200 metre uzakta bulunan anacadde üzerine gelen kadın, burada anne Emine Teyfur’a "Çocuğun sünnet edilmesi için önce özel bir hastanede tedavi etmemiz lazım. Telefon numaram kağıtta yazılı, sen git kimliği evden al gel" diyerek çocuğun kimliğini getirmesini istedi. Bebeğini kadına teslim eden anne evden kimliği alıp döndüğünde kadın ve çocuğunun olmadığını görünce sinir krizleri geçirdi.

EMNİYETTEN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Kaçırılan Yunus bebeğin bulunması için, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı 10 kişilik özel bir ekip oluşturuldu. Olayla ilgili yoğun mesai harcayan polis ekipleri görgü şahitlerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda A.G isimli kadının robot resmi oluşturuldu. Kısa sürede bölge ve çevre illere bağlı olan polis merkezlerine robot resim gönderildi. Şehirlerarası otogar ve ilçe garajlarındaki vatandaşlara gösterilen robot resimle A.G.’nin minibüs ile Kulp ilçesine hareket ettiği belirlendi. Hava destekli operasyonla yerleri tespit edilen zanlılar A.G. ve M.T.A. Yunus bebekle birlikte yakalandı.

A.G.'NİN İFADESİ ŞOKE ETTİ

Yunus bebeği kaçıran zanlılardan A.G. adlı kadın ifadesinde, kaçırdığı çocuğu 2,5 aylıkken takip ettiğini itiraf etti. A.G., ilk eşini kaybettiğini ve bu eşinden çocuklarının olduğunu belirterek, imam nikahlı olduğu eşinden ise çocuğunun olmaması nedeniyle, Yunus bebeği kaçırdığını anlattı.

ANNE VE BABA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Anne Emine Teyfur, kaçırılma anını anlatarak görevlilere teşekkür ettiğini dile getirdi. Gözyaşları içerisinde konuşan anne Teyfur, çok mutlu olduğunu ve kimsenin bu acıyı yaşamasını istemediğini söyledi.

Baba Emrullah Teyfur ise, Asayiş Şube Müdürü Kerim Karaboğa'na teşekkür ettiğini belirterek emniyet güçlerinin kendilerini yalnız bırakmadığını aktardı. Baba Teyfur, “24 saat evimizde ve yanımızda bulundular. Sahipsiz kalmadık. Herkese çok teşekkür ederim. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Çocuğumuzu sağ salim kucağımıza aldık. Allah yar ve yardımcıları olsun" dedi.

VALİLİK VE EMNİYET YUNUS BEBEĞİ SÜNNET ETTİRDİ

Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı Murat İbrahim Yavuz da 21 Ekim günü Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi'nde sünnet ettirme iddiasıyla ve yardım edilme vaadiyle kaçırılan Yunus bebeği ailesine teslim ettiklerini bildirdi. Yavuz, "Yunus bebeği ilimizin Kulp ilçesinde kaçıranlarla birlikte yakaladık. Paylaşmak için bugün burada tören düzenledik. Yavrumuzu ailenin maddi imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı yardım ve sünnet ettirme bahanesiyle kaçıran 4 kişiden oluşan 2’si yardım yataklık eden 2’si ise suçun bizzat faili olan şahıs tarafından gerçekleştirilmiştir. Olayla ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürü başkanlığında oluşturulan 10 kişilik özel bir ekip operasyonları gerçekleştirdi. İlimiz Kulp ilçesinde dün gece geç saatlerde kaçıran bayan ve imam nikahlı eşi ile Yunus bebek sağlıklı bir şekilde bulundu. Konu adli mercilere intikal edecektir. Olayla ilgili olarak en önemli değerlendirilmesi gereken şey, ilimizde maddi sıkıntı çeken ailelerin ekonomik sıkıntı yaşamasıdır. Bir takım vaatlerle kandırılmaya çalışan insanlarımıza bir mesaj olmasını taşımaktadır. Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz ve valiliğimiz ekonomik durumları yetersiz olduklarından dolayı, ailelerimiz için sünnet ya da ihtiyaç olan herhangi bir konuda yardım etmek üzere özel bir çalışma başlatıldı. İlk örneği bugün sünnet vaadiyle kaçırılan Yunus bebeğin sünnet ettirme konusu. Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından sıhhi ve fenni ortamı uygun olan sağlık memurunda sünnet ettireceğiz. Kamuoyuna mesajımız kendilerine çeşitli vaatler gelen insanlara kanmamalarını ve 155 ile irtibat kurulması faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

POLİS EKİPLERİ YUNUS BEBEĞE YOĞUN MESAİ HARCADI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.