Polis Kendini Silah Çekerek Korudu

Polis Kendini Silah Çekerek Korudu
Antalya’da bir kamyonetin çocuğa çarpmasının ardından, sürekli kaza olduğunu öne süren caddede mahalleli yolu taş, lastik, demir, çöp bidonlarıyla yolu trafiğe kapattı. Mahalleli ile polis arasında çı...

Antalya’da bir kamyonetin çocuğa çarpmasının ardından, sürekli kaza olduğunu öne süren caddede mahalleli yolu taş, lastik, demir, çöp bidonlarıyla yolu trafiğe kapattı. Mahalleli ile polis arasında çıkan arbede de, polis kendisini biber gazı sıkarak ve silah çekerek koruyabildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında Kepez’in Güneş mahallesi Mehmet Atay Caddesi’nde sürücüsü belirlenemeyen 07 FIJ 27 plakalı kamyonet kaldırımda oturan 5 yaşlarındaki bir çocuğa çarparak kaçtı. Yaralanan çocuk çevredekiler tarafından hastaneye götürülüp tedaviye alındı. Aynı noktada sürekli kaza olması nedeniyle mahalle sakinleri yolu trafiğe kapattı. Kavşağa trafik ışı yerleştirilmesini isteyen mahalleli, yetkililerden önlem alınmasını istediklerini belirterek, yolu taş, lastik, demir, çöp bidonlarıyla yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis, mahalleliye eylemin yasadışı olduğunu ve dağılmaları uyarısı yaptı. Bu sırada yaşanan arbedede polislerin üzerine araç lastiği ve taş atıldı. 2 polis kendisini korumak için önce vatandaşlara biber gazı sıktı, daha sonra belindeki silahı çekti. Vatandaşlar polisin üzerine araç lastiği atmaya devam etti. Daha sonra araya giren vatandaşlar olayları büyümeden yatıştırırken, bölgeye gelen diğer polisler iki polisi uzaklaştırdı. Bazı vatandaşların biber gazından etkilendiği görüldü. Yolun trafiğe kapatıldığı sırada bazı sürücülerle mahalleli arasında tartışma çıktı. Tartışmaları araya giren polis engelledi.

Yaklaşık 300 kişiden oluşan mahalleli, yetkililerin önlem almadığı sürece yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Cem Gencer olay yerine geldi. Vatandaşlara, kendilerine kötü muamelede bulunan polisler hakkında şikayette bulunmalarını söyleyen Gencer, söz konusu yolda bayram sonu ışıklandırma çalışması başlatılacağı sözünü verdi. Gencer’den söz alan kalabalık kısa süre sonra kurdukları barikatları kaldırarak yolu trafiğe açtı.

Öte yandan, polis kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.