Polis Radyosunda “18 - 24 Eylül Dünya Alzheimer Haftası” Konuşuldu

Polis Radyosunda “18 - 24 Eylül Dünya Alzheimer Haftası” Konuşuldu
Erzurum Polis Radyosu'nda "Sağlığın Sesi" programında birbirinden farklı konular ele alınmaya devam ediliyor. Bu hafta Polis Radyosunun stüdyo konuğu olan Atatürk Üniversitesi Öğretim Elemanı Serap Armut ile 18-24 Eylül Dünya Alzheimer Haftası konuşuldu.

- Erzurum Polis Radyosu'nda "Sağlığın Sesi" programında birbirinden farklı konular ele alınmaya devam ediliyor. Bu hafta Polis Radyosunun stüdyo konuğu olan Atatürk Üniversitesi Öğretim Elemanı Serap Armut ile 18-24 Eylül Dünya Alzheimer Haftası konuşuldu.

Erzurum Polis Radyosu ile Halk Sağlığı Müdürlüğü kurumları arasında 2013 yılı başlarından bu yana devam etmekte olan "Sağlığın Sesi" programında bu hafta 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Alzheimer hastalığının belirtileri, tedavi yöntemleri ve korunma yolları konularında söyleşi gerçekleştirildi. Canlı yayın konuğu olan Atatürk Üniversitesi Öğretim Elemanı Serap Armut, "Alzheimer hastalığının ilk kez 1901 yılında Augeste Deter adında 51 yaşındaki bir hastada görüldüğünü ve ilk defa bu hastalığı tanımlayan Alois Alzheimer' ın tanımında; Çıplak gözle bakıldığında beyinde belirgin bir küçülmenin olduğunu ortaya koyduğunu" dile getiren Armut şöyle devam etti, "Alzheimer' ın demans (bunama) hastalığı olduğunu ve bunun genel olarak beynin zihinsel ve davranışsal işlevlerinin bozulmasıyla ortaya çıktığını" ifade etti. Alzheimer hastalığının belirtileri ve korunma yöntemleri hakkında da bilgi veren Serap ARMUT, "Hastalığın en önemli belirtisinin son zamanlarda dikkat çeken bazı unutkanlıkların başlaması olabileceği gibi eskileri çok iyi hatırlarken yakın geçmişi unutmanın ve daha önce sorunsuz yapılan iş ve görevlerdeki aksamaların hastalığın sinyali olabileceğini" vurgulayan Armut, "Korunma yöntemleri olarak da hastalıkta mevcut olan hücre ölümü süreçlerinin geciktirilmesi ya da başlamış hastalıkta hızının yavaşlatılabilmesi için B, E, C ve A vitaminlerinden zengin besinler özellikle B12 sinir büyüme faktörü denilen ve sinir yıpranmasına karşı rol üstlenen bir vitamin kullanımı önemlidir" açıklamalarında bulundu.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Elemanı Serap Armut son olarak Erzurum Polis Radyosu ve çalışanlarına teşekkür ederek Polis Radyosu'nun klasikleri olan anı defterini imzalamayı ve fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.