Celalettin Güvenç’ten Önemli Açıklamalar

Celalettin Güvenç’ten Önemli Açıklamalar
TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Serintepe Mahallesi Muhtarlığını ziyareti sırasında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mahalle muhtarı ve aynı zamanda Onikişubat İlçesi Muhtarları Yardımlaşma Derneği Başkanı Ramazan Gürbak'ın ev sahipliğindeki buluşmada; 24. Dönem Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Edeajans Genel Koordinatörü Mustafa Nuri Şirin ve Kanal Maraş Genel Yayın Danışmanı Mustafa Karaaslan da hazır bulundu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Serintepe Mahallesi Muhtarlığına yapılan ziyarette yerel ve ülke gündemine ilişkin gazetecilerin sorularına cevaplar verdi.

1 Kasım seçimleri sonrasında AK Parti’nin yeniden tek başına iktidara gelmesi ile sonuçlanan istikrar ortamı için Türkiye'de yaşayan herkese teşekkür eden Güvenç; “1 Kasım'da halkımız istikrardan yana oldu. Suriye, Ortadoğu, Irak ve ülkemizde son gelişen olaylarda bölücü terör örgütün başlattığı saldırılar karşında 1 Kasım'da sağduyu galip geldi. AK Partimize vatandaşlar güvenip oy verdiler. Eğer 1 Kasım’da AK Parti seçimden galip çıkmasaydı ne olurdu inanın bunu kestirmek zor gerçekten” dedi.

Seçimlerin hemen arkasından Hükümeti kurdukları ifade eden Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç; “ Dirayetle iç ve dış politikayı yöneten bir Cumhurbaşkanı ve AK Parti Hükümeti var. Milletimizde ve piyasalarda bunun güveni var” diye konuştu.

Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğudaki olaylara gelindiği zaman; doğudaki olaylarda gelinen nokta Ortadoğu’daki olaylarla ayırmak mümkün değil. Bölücü terör örgütünün saldırıları ve uyguladığı politika artık sadece bizi ilgilendirmiyor tüm Ortadoğu ve Suriye'yi, Irak'ı ilgilendiriyor. Artık bilgiye ulaşmak kolaylaştı görüyorsunuz. Bölücü örgütün uzantısı HDP'in Genel Başkanı bir gün Amerika'ya, başka gün Brüksel’e, Rusya'ya gidiyor. Çünkü Ortadoğu'da 100 yıl sonra yeniden harita çiziliyor, yeniden sınırlar çiziliyor ve bu oyun da küresel güçlerin elinde bölücü Terör Örgütü ve Kürt siyaseti var. Bu ülkemiz  adına üzücü bir şey ama bölgeyi ve halkı çok iyi bilen birisi olarak ifade ediyorum Kürt halkı bunu istemiyor; asla HDP'nin ve PKK'nın uyguladığı politikaları desteklemiyor. Hatta bu hendek kazma olaylarından sonrada rahatsızlıklarını cenazelerde olsun açıklamalarda olsun dile getiriyorlar. Bu dönemin en önemli gözden kaçan yanı ilk defa 30 yıllık şiddet tarihinde rüzgar örgütün karşına geçti. Halk PKK'nın gerçek yüzünü görmeye başladı, bu bizim ülkemizin ve geleceğimizin adına çok büyük kazançtır.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.