Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem Bölgesine 1 Trilyon Lira Üzerinde Kaynak Ayrıldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem Bölgesine 1 Trilyon Lira Üzerinde Kaynak Ayrıldı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin yol açtığı yıkımların 104 milyar lirayı aştığını belirtti.

Bu yıl için deprem bölgesine 1 trilyon liranın üzerinde kaynak ayrıldığını ifade etti ve önümüzdeki yılın hedefinin deprem yükünü tamamen hafifletmek olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tamamlanan konutların ikinci kura çekimi öncesi bir konuşma yaptı.

Malatya’da 858 konutun, 842'si köy evi olmak üzere toplamda 1700 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son bir buçuk ayda 76 bin konut teslim ettik ve iki ay içinde 80 bin konut teslim etme taahhüdümüzü neredeyse yerine getirdik. Yıl sonuna kadar bu sayıyı 200 bine ulaştıracağız. Toplamda 390 bin konut, 11 bin 500 ahır ve 40 bin 500 iş yeri olmak üzere 442 bin hak sahibini mağdur etmeden evlerine ve iş yerlerine kavuşturacağız" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında depremin yol açtığı yıkımların maliyetinin 104 milyar lirayı aştığına işaret etti.

"Bu yıl deprem bölgesi için bütçeden 1 trilyon liradan fazla kaynak ayırdık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz yıl aynı miktarı harcadık. Bütçeden yaptığımız harcamaların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, özel şirketler, vatandaşlar ve belediyelerin katkıları da bulunuyor. Önümüzdeki yıl deprem yükünü tamamen hafifletmeyi hedefliyoruz. Avrupa'daki birçok ülkenin nüfus ve konut sayısından daha fazla inşaat faaliyeti gerçekleştirildiğini gözlemliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.