Erdoğan; biz tarihi rolümüzü oynayacağız

Erdoğan; biz tarihi rolümüzü oynayacağız
Erdoğan, ''Mısırlı kardeşlerimizin de bu ucuz ve kaliteli tedavi hizmetlerinden yararlanabileceklerini düşünüyor, kapılarımızın sizlere her zaman açık olduğunu bilmenizi istiyorum'' dedi.

KAHİRE (A.A) - Bilal Yakınbaş - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ülkelerimizin nüfusuna, coğrafi yakınlığına, köklü tarihi ilişkilerine ve kardeşlik bağlarına bakarsak, karşılıklı turist sayılarımızın 60 binlerde kalmaması gerektiğini takdir edersiniz'' dedi.

     Semiramis Otel'de düzenlenen Türk-Mısır İş Konseyi Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin, son yıllarda sağlık turizmi alanında da önemli atılımlar yaptığını, halen sağlık kuruluşlarında, şifalı kaplıca ve termal tesislerinde Avrupa'nın yanı sıra birçok Ortadoğu ülkesinden Türkiye'ye düzenli olarak hasta misafir edildiğini söyledi.

     Erdoğan, ''Mısırlı kardeşlerimizin de bu ucuz ve kaliteli tedavi hizmetlerinden yararlanabileceklerini düşünüyor, kapılarımızın sizlere her zaman açık olduğunu bilmenizi istiyorum'' dedi.

     Geçen yıl Mısır'ı ziyaret eden Türk turistlerin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 38 oranında artarak 64 bine yükseldiğini, Türkiye'yi ziyaret eden Mısırlı turistlerin sayısının ise 2010 yılında bir önceki yıla göre ufak bir oranda azalarak 62 bin seviyesinde kaldığını anlatan Erdoğan, ''Ülkelerimizin nüfusuna, coğrafi yakınlığına, köklü tarihi ilişkilerine ve kardeşlik bağlarına bakarsak, karşılıklı turist sayılarımızın 60 binlerde kalmaması gerektiğini takdir edersiniz'' diye konuştu.

     Türkiye ve Mısır'ın tarihi, kültürel ve turistik zenginliklerinin iki ülke halkına daha iyi tanıtılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

     ''Nasıl İstanbul sadece Boğaziçi, Sultanahmet veya Topkapı'dan ibaret değilse; Kahire de sadece Nil Nehri, piramitler veya müzelerden ibaret değildir. Kahire'yi ziyaret eden bir vatandaşımın Han El-Halil Çarşısı'nı dolaşması, esnafla sohbet etmesi, milli şairimiz Mehmet Akif'in yaşadığı mekanlarda çayını kahvesini yudumlaması bir keyif olacaktır. Mısırlı kardeşimin de İstanbul'da Mısır Çarşısı'nın havasını soluması, tarihi camilerimizi ziyaret etmesi, Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa'nın yaptırdığı Hıdiv Kasrı'ndan Boğaz'ı seyretmesi bambaşka duygulara vesile olacaktır.''

     İktidara gelmeleriyle Türkiye'yi ziyaret eden yıllık 13 milyon turist sayısının bugün 30 milyonu aştığını ifade eden Başbakan Erdoğan, turizmin her alanını iyi değerlendirerek iki ülke arasında işbirliği yapılabileceğini söyledi.

     Erdoğan, ''Bu kaynaşma ortamını daha da perçinleyebilirsek, ekonomik ve ticari ilişkilerimize de hiç şüpheniz olmasın arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşırız, ulaşacağız'' dedi.

    MISIR BAŞBAKANI ŞEREF'İN KONUŞMASI

    Mısır Başbakanı İsam Şeref de konuşmasında, iki ülke arasındaki işbirliğinin bölge için zaruri olduğunu belirterek, ''İşbirliğinin şartları, işbirliğinin koşulları potansiyel istek ve roldür. Bu bölgenin geleceği, bizim oynayacağımız tarihi rolden geçiyor. Biz tarihi rolümüzü oynayacağız'' dedi.

     İki ülkenin büyük bir pazar potansiyeline sahip olduğunu, 150 milyonluk iş gücü bulunduğunu vurgulayan Şeref, iki ülkenin potansiyelini ''Allah vergisi'' şeklinde nitelendirdi.

     Şeref, yeterli coğrafya ve diğer şartlarının bulunduğunu dile getirerek, etkin olabilmek için sadece bu potansiyelin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.