Erken Seçimde Listeler Yenilenecek Mi?

Erken Seçimde Listeler Yenilenecek Mi?
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da en çok merak edilen bu sorunun cevabı araştırıldı.

CHP ile koalisyon çalışmalarının olumsuz olması sonucu ibreler MHP’ye döndü. MHP’yle görüşmelerden de bir sonuç çıkmazsa Türkiye Kasım ayı içerisinde yeniden seçime gitmeye hazırlanıyor. 7 Haziran seçimlerinde istediği sonucu alamayan Ak Parti seçim stratejisini yenileyecek. 7 Haziran seçimlerinin ardından oy düşüklüğünün nedenlerini yaptığı anketlerle belirleyen Ak Parti, geçmişte olduğu gibi vatandaşa umut veren, geleceğe dönük projeler ile seçmenin önüne çıkacak. Yapılanlar değil, yapılacaklar, ülkenin ulaştırılmak istendiği nokta anlatılacak.

AK Parti kurmayları son seçimde kendilerini olumsuz etkileyen konulardan birinin emeklilere ikramiye ve sosyal kesimlere dönük vaatler olduğunu düşünüyor. Seçime giderken bu konuda önemli adımlar atılması planlanıyor. Emekli, memur ve çalışanlara bütçe olanakları dahilinde bazı iyileştirmeler yapılması düşünülüyor. Bunların neler alacağı üzerinde çalışılacak ve önümüzdeki süreçte netleşecek. Öğretmenlerin eş durum tayinlerinde sağlanan kolaylıklar bu kapsamda değerlendiriliyor. Hükümetin, kurban bayramında emekliye 600-700 liralık kurban parası vermesi üzerinde de duruluyor. Ayrıca meydanlarda, AK Parti'nin emekli maaşlarını seyyanen 100 lira arttırdığı bunun yıllık bin 200 lira yani bir ikramiyeye denk düştüğü de anlatılacak.

LİSTELER YENİLENECEK

AK Parti, listelerde yapılan hatalarında partiye birkaç puan kaybettirdiğini düşünüyor. Seçimde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerin başta olmak üzere aday listelerinde yenilikler yapılacak. Teşkilattan isimler listelere dahil edilirken, "ithal aday" denilen ve başka illerden getirip aday gösterilme uygulaması kısıtlı tutulacak. 3 dönem kurula kalktığı için seçmenden oy getirecek 70 üç dönemlik eski milletvekilinden 20-30'una listelerde yer verilmesi de konuşuluyor. Partideki küskünlüklerin giderilmesi, küsüp ayrılanların geri getirilmesine dönük de adımlar atılacak.

KAHRAMANMARAŞ LİSTESİ DEĞİŞECEK Mİ?

7 Haziran seçimlerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Memleketi Rize birinci olurken, Başbakan Davutoğlu’nun memleketi Konya’da ikinci olmuştu. Üçüncülüğü ise Ak Partiye tüm seçimlerinde büyük destek veren Kahramanmaraş almıştı. Her Seçimde olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de Ak Parti’ye en çok oy veren iller arasında ilk 3’te bulunan Kahramanmaraş’ta listelerin değişeceği öğrenildi. Milletvekilleri arasında 3 dönem kuralına takılan tek isim olarak Nevzat Pakdil olurken, Pakdil’in Ak Partiye oy getirebileceği düşünülürse listeye konulacağı gelen bilgiler arasında.

Ayrıca listede bulunan iki kadın adaydan birinin kesinlikle listede yer almayacağı düşünülürken, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan’ın ise aday olup olmayacağı merak konusu oldu. 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile Veysi Kaynak’ın yeniden listede yer alacağı, bu isimlere ilaveten de M. Uğur Dilipak’ın tekrar aday gösterilebileceği konuşulurken diğer isimlerin ise listeye girmesi zor görünüyor.

MHP ile görüşmelerin ardından erken seçim startının verilmesi bekleniyor. Bu çerçevede Ak Parti Kahramanmaraş’ta aday belirleme çalışmalarında en çok oy alabilecek adayları listeye yazacağı öne sürüldü.

Haber: Manşet Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.