Kaynak; Bu oyunları bozacağız

Kaynak; Bu oyunları bozacağız
Başbakan Yardımcısı Veysi kaynak Döngele mahallesinden bütün dünyaya mesaj göndererek Suriye ve Irak’ta oynanan oyunları biliyoruz ve bunu bozacağız dedi

Başbakan Yardımcısı Veysi kaynak Döngele mahallesinden bütün dünyaya mesaj göndererek Suriye ve Irak’ta oynanan oyunları biliyoruz ve bunu bozacağız dedi

Hafta sonunu seçim bölgesi olan Kahramanmaraş’ta geçiren Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Onikişubat Belediyesi tarafından Döngele mahallesinde yapılan okul açılışında yaptığı konuşmasında bütün dünyaya seslenerek; Suriye ve Irak da oynanan oyunların farkında olduklarını ve bu oyunu bozacaklarını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve yerel yönetimlerin bu hizmetleri üretirken, Türkiye’nin terörle mücadelesinin de devam ettiğini ifade eden Kaynak, Kahramanmaraşlı 2 güvenlik görevlisinin şehit olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Kaynak, şöyle devam etti:

“Azimli kararlı bir hükümet ve o hükümetin kadroları bizlere ne imkanlar getirdi. Görüyorsunuz 14 ayda bir İmam Hatip ve yanında yurduyla beraber yapılabiliyor.   Tabi bu okulun açılması bizi böyle duygulandırırken, Başkanımız buraya gelen çocuklar çamura basmasınlar diye 5 milyon 400 bin metrekare yol yaptığını söyledi. Bu ne demek biliyor musunuz? Ben belediyecilikte yaptım bilirim. Bizim Maraş Belediyesinde yapabildiğimiz miktar sene de 100 bin metrekareydi. Sadece Onikişubat belediyemiz şimdi bu kadar yapıyor. Tabi sadece Onikişubat değil, bütün belediyelerimiz hizmet üretiyor. Dün Türkoğlu’nda 14 ayda neler yapıldığına şahit olduk. Bütün bunlar olurken aslında Türkiye çok tarihi işlerle uğraşıyor.

Bakın şimdi biz burada bir sevinci bir mutluluğu yaşarken, Maraş’ımızın iki ocağına ateş düştü. Antep’te bir polis kardeşimiz ve Van’da bir asker kardeşimiz şehit oldular. Biri hain PKK, biri cani DEAŞ tarafından. 15 Temmuz’da 241 şehidimiz oldu. Bir sapık örgütün, Haşhaşi bir örgütün, Fetö’nün darbe girişimi ile. Türkiye inanılmaz mücadeleleri inanılmaz imtihanları alnının akıyla başarıyla yerine getiriyor. Bir yandan bu eserleri ortaya koyarken, Türkiye’nin bütün yatırımları yapılmaya devam ederken halkımızın ekmeğini aşını ilacını eksiksiz tamamlarken bir yandan da bu terörün, bu teröristlerin hesabı soruluyor bizim askerimiz, polisimiz ve korucumuz tarafından. Yeter ki askerimizin polisimizin içindeki o hain unsurlar temizlensin. Bizim ordumuzda kahramandır, polisimizde kahramandır. Ordumuzda vatanı ve bayrağı için canını verir, polisimizde.”

“AYNI OYUN MUSUL’DA SAHNELENİYOR"

Fırat Kalkanı Operasyonunun 54. Gününde Dabık’ın DAEŞ’ten temizlendiğini dile getiren Kaynak, bir başka oyunun ise Musul’da sahnelendiğini ifade etti. Kaynak sözlerini, şu ifadelerle tamamladı:

“Fırat Kalkanı Harekatının bugün 54. Günündeyiz. ‘Aman ha girmeyin. Dabık DAEŞ terör örgütünün merkezidir. Dergilerinin gazetelerinin adı Dabık’tır’ dedikleri yeri bizim ordumuz Fırat Kalkanı harekatı kapsamında bir günde DAEŞ çetesinden, o cani örgütten, o dinimizi istismar eden haşhaşi bir başka örgütten temizledi. Dabık, bizim ecdadımız olan büyük Osmanlı Sultanı Yavuz Sultan Selim’den yaklaşık 500 sene sonra tekrar bizim şerefli ordumuzun orada yaptığı operasyonla Özgür Suriye Ordusu’na, oranın yerel güçlerine teslim edildi. Şimdi Musul’da oyun oynanıyor. Başika’ya bizi davet eden, ‘Musul’u korumak için yerel güçleri eğit’ diyen Irak, şimdi diyor ki, ‘burada 65 tane ülke olabilir, burada Amerika olsun, İran olsun, Yeni Zelanda olsun Almanya olsun, Fransa olsun ama Türkiye olmasın’ diyor. Şimdi orada da başka bir oyun sergileniyor. Allah’ın izniyle, arkamızda bu millet, yanımızda bu millet, önümüzde bu millet oldukça Allah’ın yardımı da bizim üzerimizde olacaktır. Allah o vaat ettiği zaferi, bu millete bir daha bir daha yaşatacaktır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.