Milletvekili Ölmeztoprak, “Yerinde Dönüşümle şehrin ruhu korunacak”

Milletvekili Ölmeztoprak, “Yerinde Dönüşümle şehrin ruhu korunacak”
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Kahramanmaraş depremleri sonrası Yerinde Dönüşüm, Hak Sahipliği süreçleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yerinde Dönüşüm’ün şehirlerin ruhunu korumak için önemli olduğunu ifade eden Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Deprem sürecinde Malatya'mızın durumunun iyileşmesi adına her türlü emeği sarf eden, deprem sonrası süreçte de Malatya'mızın kalkınması için canla başla çalışan, gayret eden esnafımız için çok önemli bir adım bu çünkü esnaflarımız bu şehrin can damarlarıdır. Bizler de ‘Esnafımız kalkınırsa şehrimiz ayağa kalkar.’ düşüncesi ile hareket ediyoruz. Şehirlerin ruhu vardır, yerinde dönüşüm de bu ruhu koruyacak en önemli adımlardan bir tanesidir.” ifadelerini kullandı.

 “Şehrimizin ticari hayatını yeniden canlandıracağız.”

 Yerinde dönüşüm sürecinin ilk adımının Malatya’da atılmasının esnafa moral olduğunu ve esnafın da çok büyük fedakarlıklar yaptığını ifade eden Ölmeztoprak, “Esnafımızın talebi yerinde dönüşümdü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan Yerinde Dönüşüm projemiz ile Malatya'mızda esnafımız da memnun ve bu anlamda çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Yerinde Dönüşüm projesi kapsamında, Malatya'mızın kalbi tarihî Bakırcılar Çarşısı'nda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile 29 Temmuz Cumartesi günü ilk temeli hep birlikte attık. Aynı zamanda bu Yerinde Dönüşüm Projesinin ilk temeli oldu. Toplam 250.000 m2 alanda inşa edilecek olan Bakırcılar Çarşısı'nın ilk etabında 7 bin 600m2; alanda, 293 dükkân ve 165 araçlık kapalı otopark inşa edilecek. Yerinde inşa edeceğimiz Bakırcılar Çarşımızı en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin ticari hayatını yeniden canlandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

 Yerinde dönüşüm ofisleri ile doğru bilgiyi ilk ağızdan almalarının sağlandığını ifade eden, “Hemşehrilerimizin ilk ağızdan doğru bilgiye ulaşmaları için de yoğun çalışmalar yürütülüyor. Şuan 4 merkezde Yerinde dönüşüm ofislerimiz var. (Battalgazi, Yeşilyurt, Doğanşehir, Akçadağ) ve 1 de mobil yerinde dönüşüm tırı bu anlamda çalışmaları yürütüyorlar. Bu ofislerde şuana kadar 4.800 üzerinde hemşehrimiz bilgilendirildi.” dedi.

 “Hem esnafımızın, hem de hemşehrilerimizin yüzü gülecek.”

 Şehrin yerleşimi konusunda AFAD öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşların çalışmalarından bahseden Milletvekili Ölmeztoprak, “İş yerleri yıkılan ve zarar gören esnafımızın eski günlere ve hatta daha iyi şartlara kavuşmaları için çalışmalar sürüyor. Ekonominin canlanması için ilk aşamada konteyner iş yerlerimiz kuruldu. Bu kapsamda 3 bin 500 üzerinde konteyner ve geçici iş yerleri yapıldı. Malatya’mız bu çalışmalarda da %80 seviyelerinde. Vatandaşlarımız buralardan hem ticari olarak hizmet alıyorlar hem de esnafımız gelir temin ediyor, tabi ki bir nebze şartlar iyileşmiş olsa dahi kalıcı iş yerlerinin yapımı çok önemli. Bu anlamda da hak sahipliği, yerinde dönüşüm gibi birçok proje gündemde.

 Şehrin dokusu ve tarihi korunurken aynı zamanda daha nezih ve modern iş yerleri konusunda çalışıyor. İş yerlerinin tek katlı ve çift katlı olması dolayısıyla da inşaa süreci daha hızlı olacaktır diye düşünüyorum. Bu doğrultuda yollar düzenlenecek, yeşil alanlar üretilecek belki bir küçük meydan daha oluşturulacak. Dolayısıyla orada modern bir çarşı oluşturacağı için iş yerleri de ona göre planlanacak. Yani şehrimiz modern bir çarşıya kavuşacak, hem esnafımızın, hem de hemşehrilerimizin yüzü gülecek.” ifadelerine yer verdi.

 Milletvekili Ölmeztoprak, “Hak sahipliği başvuruları biliyorsunuz 22 Ağustos tarihine kadar uzatıldı. Bu süreçte başvurusunu yapan hak sahipliğini alan konut sahiplerimiz, şuan yapımı devam eden ve yakın zamanda teslimi sağlanacak olan Afet Konutlarının sahibi olacaklar. Bizler konutlarımızın yapım sürecinin yakın takipçisiyiz. Çok güzel, güvenilir, 3-4 katı geçmeyecek şekilde 3 artı 1 oturuma sahip konutlar. Tabi ki konutların yapıldığı alanlar, yine yapılan zemim etüdü çalışmaları doğrultusunda belirleniyor. Aynı zamanda konutlarımızın yapıldığı alanlara çocuklarımızın gençlerimizin sosyal yaşam alanları da yapılacak.” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum