Tüfenkci’den Hollanda’ya tepki: 3. dünya ülkesi gibi

Tüfenkci’den Hollanda’ya tepki: 3. dünya ülkesi gibi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemesine tepki göstererek, "Değerlerini...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemesine tepki göstererek, "Değerlerini yansıtması gereken bir Hollanda'nın üçüncü dünya ülkesi gibi davranmasına üzülüyoruz" dedi.

İmam Hatip Okulları Platformu tarafından Muş Alparslan Üniversitesi'nde düzenlene program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Tüfenkci, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemesiyle ilgili soru üzerine, "Hollanda adına üzülüyoruz. Özellikle demokrasiden, hukuktan bahseden Hollanda için üzülüyoruz. Değerlerini yansıtması gereken bir Hollanda'nın üçüncü dünya ülkesi davranmasına üzülüyoruz. Bu tip engellemeleri anlamakta da zorlanıyoruz. Seçim Türkiye'de oluyor. Her fırsatta ifade hürriyetini ifade edenler Türkiye'deki bir anayasa referandumuyla ilgili ve fikirlerini paylaşmak üzere orada bulunmak isteyen bir bakanımıza karşı böyle anlamsız engellemelerle ifade hürriyetine müdahale edilmesini buradan kınıyoruz. Bunlarla ilgili demokrasiye saygıya davet ediyoruz" dedi.

Bakan Tüfenkci, herhangi bir yaptırım olup olmayacağı yönündeki soruya ise, yaptırım kararının Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı tarafından değerlendirileceğini ifade etti. Bakan Tüfenkci, daha sonra toplantıya katıldı.

(Nejdet Armağan - Uğur Ulu/İHA)

Tüfenkci’den Hollanda’ya tepki: 3. dünya ülkesi gibi

Tüfenkci’den Hollanda’ya tepki: 3. dünya ülkesi gibi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.