Potanın Perileri, 2014 Dünya Şampiyonası İçin İddialı

Potanın Perileri, 2014 Dünya Şampiyonası İçin İddialı
Türkiye’de düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'na A Milli Kadın Basketbol Takımı iddialı hazırlanıyor.

- Türkiye’de düzenlenecek 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'na A Milli Kadın Basketbol Takımı iddialı hazırlanıyor.

2014 FIBA Dünya Şampiyonası Türkiye’de düzenlenecek. Son yıllarda yükselen grafiğiyle dikkat çeken A Milli Kadın Basketbol Takımı, ev sahipliği yapacağı şampiyonada son yıllardaki başarılarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Dünya kadın basketbolunun yıldızlarının bir araya geleceği şampiyona öncesi Potanın Perileri, Gençlik Spor Dergisi’ne konuştu.

Türkiye, tarihinde ilk kez FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, 27 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek. A Milli Takım Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ve milli basketçiler, hazırlık sürecini ve şampiyonadan beklentilerini anlattı.

“HERKES HAYAL ETTİ”

2008 yılından bu yana A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın başında olan Ceyhun Yıldızoğlu, takımının başarısının temellerini çok daha erken yıllarda attıklarını söyledi. Yıldızoğlu, “Buralara gelmemizde çok insanın emeği var. Ben her şeyin bir zamanı olduğuna inanıyorum ve o zaman bu çocuklara ve bizlere denk geldi. Ama bunun başlangıcı çok eskilere dayanıyor. İlk milli takım antrenörü ve oyuncularından, aradaki kuşaklara kadar herkes çok büyük bir emek sarf etti. Herkes buralarda olmayı çok hayal etti, çok çalıştı. Sadece milli takım çatısı altında olan oyuncu ve antrenörler değil, kulüplerde çalışan bir sürü değerli arkadaşım da milli takımın buralarda oynaması için oyuncular yetiştirdi. İyi organizasyonlar yaptı. Yöneticileri de atlamamak lazım onlar da çok büyük hedefler koydular. Sporcuların doğru organizasyonlar içinde pişmesini sağladılar” dedi.

“DOĞRU YOLDAYIZ”

Dünya Şampiyonası öncesi çalışmalara İstanbul’da başladıklarını, kısa bir adaptasyon döneminden sonra yurtdışına gittiklerini anlatan Yıldızoğlu, “Yaptığımız antrenman programlarında testler yaptık, oyuncularımızın durumunu gördük. Test sonucuna göre bir yüklenme dönemi geçirdik. Arkasından tekrar İstanbul’a ve Ankara’ya gelip turnuvamızı oynadık. Doğru yolda olduğumuzu söyleyebilirim. Şu an her şey planladığımız gibi gidiyor. Oyuncularımın konsantrasyonu ve motivasyonundan oldukça memnunum. Oyuncularımızın hepsi, üzerilerindeki misyonun farkındalar ve ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyorlar. Ankara seyircisi önünde büyük çaba göstereceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

ROL MODEL NEVRİYE

ABD’de WNBA'de oynayan ilk Türk kadın basketbolcu olan Milli Takımın kaptanı Nevriye Yılmaz, takımın en tecrübelisi. Genç oyuncular için de rol model olan deneyimli basketbolcu, Türkiye’nin 2 yıl önce Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağını öğrendiği günden bu güne kafa olarak şampiyonaya hazırlandıklarını ifade etti.

Hazırlık dönemindeki turnuvalarda eksikleri kapattıklarını anlatan Nevriye, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kemik kadromuz 2005’den beri hep beraber, birbirimizi çok iyi tanıyoruz, çok alışığız. Bu yüzden yeri geldiğinde takımı başka bir arkadaşım da sürükleyebiliyor. O yüzden belki de çok avantajlıyız. Hepimiz çok tecrübeliyiz. Avrupa’da da çok uzun yıllar oynadık, kulüp takımlarında da, Milli Takımlarda da. Bu büyük avantaj bizim için. Bundan yararlanmanın tek yolu, Dünya Şampiyonası’nda güzel bir derece elde etmek.”

TÜRKİYE ONU ÇOK SEVDİ

Fenerbahçe’de forma giyen ve 2012’de Türk vatandaşı olduktan sonra milli takıma çağrılan Kuanitra Holingsvorth, takım arkadaşları sadece “Q” olarak çağırıyor. Takım arkadaşları ve antrenörlerinin sayesinde adaptasyon süreci çok kısa süren Kuanitra, şunları söyledi:

“Geçen sene elde ettiğimiz Olimpiyat 5’inciliği sonrası takım halinde fazlasıyla tecrübe ve güven kazandık. Her turnuva gibi hedeflerimiz hiç değişmiyor. Bu Dünya Şampiyonası’nda da madalya kazanmayı umuyoruz. Türkiye’de oynayalı iki sene oldu. Takım arkadaşlarım, koçlarım ve biz inanıyoruz ki ben iyi yaptım ve daha iyisini yapacağım.”

TUĞBA: “SEYİRCİ DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

7 yaşından beri basketbol oynayan, ancak üniversiteyi ABD’de okuduğu için bu süreyi milli takımdan ayrı geçiren Tuğba Palazoğlu, “Dünya Şampiyonası’ndan çok umutluyuz. İyi bir jenerasyonumuz, iyi bir enerjimiz var. Umarım istediğimiz gibi gider. Desteğe çok ihtiyacımız var. Olimpiyat elemelerinde de Ankara’da oynadık. Bizi çok şaşırttılar bütün salon doluydu, iyi bir destek gördük. Aynı desteği bekliyoruz. Hatta daha iyisi bile olabilir. Dünya Şampiyonası kendi ülkemizde ve büyük bir şansımız var. Takım desteğini görmezsek, seyircimiz burada olmazsa bizim için gerçekten üzücü olur. Onları burada görmek istiyoruz. Onların salonu doldurmaları bize ayrı bir güç katıyor“ dedi.

İNANILMAZI BAŞARABİLEN KADINLAR

Takımın vazgeçilmez oyuncularından Şaziye İvegin Üner, Potanın Perileri’nden biri olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Perinin asıl anlamını biz gerçekten sahaya çıktığımız zaman gösteriyoruz. İnanılmazı yapabilen, başarabilen kadınlar olarak bunu herkese gösterebiliyoruz. Peri anlam olarak belki çok küçük gibi düşünülebilir ama yaptığımız iş gerçekten çok büyük ve anlamlı. Hem bizim için, hem basketbol için, hem de ülkemiz için” diye konuştu.

Çıtayı hep yüksek tuttuklarını söyleyen Şaziye, “Dünya Şampiyonası’nda kendi seyircimizin önünde, kendi ülkemizde madalya kazanmak istiyoruz. Finale çıkmak, becerebilirsek finalde altın madalya kazanmak istiyoruz. Bütün amacımız bu hedefe yönelik” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ONUN EVİ OLDU

Milli Takımın bir diğer ABD asıllı oyuncusu Lara Sanders, bu yıl katıldığı Potanın Perileri ile çok iyi bir takım olduklarını belirterek, “Çok iyi çalıştık, Dünya Şampiyonası için sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

POTANIN PERİLERİ, 2014 DÜNYA ŞAMPİYONASI İÇİN İDDİALI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.