Prizren’den Yatırım Çağrısı

Prizren’den Yatırım Çağrısı
Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Meclisi Başkan Vekili Levent Bus, Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu’nu ziyaret etti.

- Kosova Cumhuriyeti Prizren Belediye Meclisi Başkan Vekili Levent Bus, Bursa Vali Vekili Vedat Müftüoğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, ”Kosova bizim hem kardeşimiz, hem dostumuz, hem de tarihten bu yana birlikteliğimizin olduğu güzel bir ülke. Balkan coğrafyası bizim için çok önemli, bizim batıya açılan kapımız. Çok uzun yıllar Osmanlının idaresi altında kalan soydaş ve din birliğimiz olan ülkeler topluluğundan bir tanesi. Balkan coğrafyasından Türkiye’de yaklaşık 10-12 milyon insan yaşıyor. Şu anda Bursa’nın nüfusu yaklaşık 3 milyon. Bunun 1 milyona yakını Balkan göçmenidir. Oralarda doğup büyüyen, ama Türkiye’ye gelen yetişmiş insan nüfusu, Bursa’nın sanayide çok büyük hamleler yapmasına vesile olmuştur. Bugün de Bursa’daki en önemli kuruluşların başındaki kişiler çoğunlukla Balkan göçmeni işadamları” dedi.

Türkiye’nin bölgesel bir güç haline geldiğini ifade eden Müftüoğlu, “Bursa Türkiye’nin lokomotifidir. Özellikle belli sektörlerde çok öne çıkmış bir şehir; otomotivde, tekstilde, mobilyada, makine imalatında, yan sanayide, tarımda. Dünya çapında şu anda 8-10 tane fabrikamız var. Bunların pek çoğunun arkasında Balkan göçmeni kişiler yatıyor. İki ülke arasında akıllıca yapılacak işbirliğiyle iki taraf da karlı çıkar. Bizim hedefimiz Orta Avrupa’da özellikle belli merkezler oluşturup Avrupa Birliği içerisinde ticari serbestliği sağlayabilmek. Bu tip ziyaretler kardeşlik duygularını daha fazla pekiştirir. Sizler de yeni fırsatlar, yeni imkanlar, yeni mevzuat değişikliklerini buradaki yatırımcılara anlatma imkanı buluyorsunuz. Güçlü bir Kosova, güçlü bir Türkiye demektir” diye konuştu.

Heyet olarak Yalova, Bursa ve Sakarya ziyaretleri olduğunu belirten Levent Bus ise, “Yatırım için buradayız. Yeni teşvik yasaları çıktı, iş adamlarını bilgilendirmek için ziyaret ediyoruz. Yoğun bir gündemimiz var. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Müftüoğlu, Bus’a İznik çinisi hediye etti.

PRİZREN’DEN YATIRIM ÇAĞRISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.