Prof. Dr. Gaye Usluer, Yahni Kapanlılarla Kahvaltıda Buluştu

Prof. Dr. Gaye Usluer, Yahni Kapanlılarla Kahvaltıda Buluştu
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Birinci Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Yahni Kapan mahalle statüsündeki köyde vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi.CHP’li milletvekili adaylarının katıld...

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Birinci Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Yahni Kapan mahalle statüsündeki köyde vatandaşlarla kahvaltıda bir araya geldi.

CHP’li milletvekili adaylarının katıldığı buluşmaya Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da eşlik etti. Kahvaltı öncesinde vatandaşlarla sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Gaye Usluer, “Canınızın bir parçası olarak hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı. Dün Akpınar’da büyük sevgi ve coşku ile karşılandıklarını anlatan Prof. Dr. Usluer, “Burası da bizim canların olduğu yer, gözlerinizdeki ışıltı ve yüzünüzdeki gülümseme için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Prof. Dr. Gaye Usluer şöyle konuştu: “Sizler tarım ve hayvancılık ile uğraşırken birden mahalle oldunuz, biraz önce okulu sordum, ‘Okul kapanalı çok oldu, çocuklar toplu taşımacılıkla başka bir okula gidiyor’ dediler. Tarım ve hayvancılık bitince insanlar şehre göç etti, nüfus azaldı ve bu yüzden okul kapandı. Bir de sağlık ocağınız vardı, ‘Şimdi kapısında kilit var’ dediler, bir ebesi hemşiresi olmayan yerleşim alanı olmaz. Yaşlılarımız var; iğneleri oluyor, tansiyonlarını ölçmek lazım, bunun için yarım saat öteye gitmeleri mi başarılı sağlık hizmet? Yaşlımı arabaya atıp otobüsle göndereceksem nerde senin sağlıkta birinciliğin? Böyle bir şey yok.”

“CEMEVLERİ İBADETHANE OLARAK KABUL EDİLECEK”

CHP’li belediyelerin cemevlerini belediye olarak kabul ettiğini ve camilere ne yardım yapılıyorsa cemevlerine de yaptıklarını aktaran Prof. Dr. Usluer, “Ama bu yetmiyor Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cemevlerini de ibadethane olarak kabul etmesi, camilere verdiği desteği ve yardımı onlara da vermesi gerekiyor. Biz CHP iktidarında cemevlerini yasal statüde ibadethane olarak kabul edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SİZİN NE HADDİNİZE MAZOTU KÖYLÜYE PAHALIYA SATMAK”

CHP iktidarında mazotun 1,5 lira olacağını anlatan Usluer, şunları söyledi:

“Bu gerçekleşecek, mazotun rafineriden çıkış fiyatı 1,21 lira biz üzerine biraz koyacağız. Başbakanın sesi çıkmıyor, cumhurbaşkanı ne diyor; ‘Sizin ne haddinize mazotu 1,5 lira yapmak’ biz de diyoruz ki; ‘Sizin ne haddinize mazotu köylüye pahalıya satmak’ Bir tane canımızın oyunun başka bir yere gitmeyeceğine inanarak, sizlerin desteği ile hep birlikte alkışlayacağız ve haydi güle güle, sizi geldiğiniz yere sandığa gömüyoruz diyeceğiz.”

“VİŞNELİK’TE NE VARSA YAHNİ KAPAN’DA DA OLMALI”

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ise, “Yahni Kapan bizim için önemli bir mahalle, bugüne kadar hiçbir hizmet almamış biz bunun sebebini biliyoruz, bu yüzden başkanlığa seçilince hizmet etmeye başladık, bu sizin ananızın ak sütü kadar helaldir. Vişnelik’te ne varsa Yahni Kapan’da da o olmalı” şeklinde konuştu.

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ VE BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. GAYE USLUER, YAHNİ KAPAN MAHALLE STATÜSÜNDEKİ KÖYDE VATANDAŞLARLA KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.