Prof. Dr. Sami Özgül: “Üniversite Bilim Yuvasıdır”

Prof. Dr. Sami Özgül: “Üniversite Bilim Yuvasıdır”
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Sami Özgül, Kahramanmaraş’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne adaylığını açıklayan Prof. Dr. Sami Özgül, Kahramanmaraş’ta basın mensuplarıyla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Prof. Dr. Özgül, Mado Evi’nde düzenlediği basın toplantısında, “Üniversite bilim yuvasıdır. Bilim ortamında paralel yapılanmaya izin vermeyeceğim” dedi.

Üniversitelerin bilim yuvası olduğuna dikkat çeken Özgül, üniversitelerin hiçbir oluşumun akademik üssü olmaması gerektiğine de vurgu yaparak, “Türkiye itibar kazandı ve kazanıyor. Üniversiteler bilimsel başarıları ve ülke kalkınmasına yaptıkları katkı  ile isim yapmalıdır. Türkiye’nin 2023 hedefinde önemli bir misyon üstlenen üniversitelerimize bu yakışır. Bu açıdan bakıldığında talip olduğum görevin sorumluluklarının bilincinde olduğumu özellikle vurgulamak isterim” dedi.

Özgül, konuşmasının devamında ise, “Bilimsel araştırmalara ve gelişmelere üniversiteler öncülük yapmalıdır. Üretebilen, kendi kendine yeten, eleştirel düşünebilen, yetenekli, açık ve her yönüyle yetenekleri gelişmiş bir insan gücü, hem demokrasimizin hem de kalkınmamızın teminatı olacaktır" görüşünü savundu.

Özgül, Türkiye Cumhuriyeti eski Başbakanı, yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık vurguladığı yeni Türkiye’nin güçlü üniversitelere ihtiyacının bulunduğunu belirterek, dünya ile rekabetin yolunun da yine üniversitelerden geçtiğini söyledi.

sami-ozgul-001.jpg

  Özgül, konuşmasının sonunda, “Bir hekim ve akademisyen olarak bugüne kadar görevinde sosyal sorumluluğunu her zaman ön planda tuttuğunu, binlerce hastaya baktığını, binlerce insanın  hayır duasını alma gururunu yaşadık. Doğup büyüdüğü memleketi Kahramanmaraş halkının kendisini çok yakından tanıyorum. Bir akademisyenin üniversitesine verebileceği hizmetlerin en üst aşamasının rektörlüktür. Bu onurlu ve saygın göreve talip olurken zorluklarının da bilinciyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum